вторник, 20 април 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1414 прочитания

  Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България

  Той поема управлението на представителството на биотехнологичната компания у нас от 1 април
  01 април 2021, 11:06 a+ a- a

  Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България. Той поема управлението на представителството на биотехнологичната компания у нас от 1 април.

  Хишам Сабри има дългогодишен опит в сферата на здравеопазването. От януари 2003 заема последователно различни позиции и функции в четири мултинационални фармацевтични компании - Eli Lilly, Johnson & Johnson, Novartis Oncology и Roche.

  Към екипа на Roche се присъединява през януари 2015 като директор на онкологичния бизнес отдел на представителството на компанията в Саудитска Арабия. През септември 2017 участва в глобална ротация, където работи с международния бизнес екип на Roche, като се фокусира върху имунотерапията на рака. „Осем месеца по-късно става генерален мениджър на представителството на Roche за Йордания и Палестина, а през януари 2019 г. вече е ръководител и генерален мениджър на Roche Pharmaceuticals Левант (Ливан, Йордания, Сирия и Палестина).“

  Хишам Сабри завършва „Фармацевтични науки“ в университета в Кайро, Египет. По-късно получава магистърска степен по бизнес администрация със специализация по маркетинг от университета в Лестър, Обединеното кралство. Основна мотивация в работата му е постигане на устойчивост на здравните системи, което да води до повече ползи за пациентите.

  И през тази година плановете на компанията включват осигуряване на устойчив достъп на българските пациентите до иновативни лекарствени продукти и услуги. “Фокус за нас остава персонализираното здравеопазване, което позволява предоставянето на грижи, индивидуално съобразени с конкретния пациент и по този начин допринася за по-ефективната диагностика и лечение на пациентите. Подпомагане на процеса за ускоряване на дигитализация на здравната система, изграждане на подходящата инфраструктура и партньорство с всички заинтересовани страни, всичко това също е част от нашите приоритети за тази година”, споделя Сабри.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози
  Всички, получили първа доза от ваксината на AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина, обяви министърът на здравеопазването
  преди 10 часа
  Стартира платформа, където всеки може да сподели очакванията си за бъдещето на Европа
  Платформата е достъпна на 24 езика, което позволява на гражданите от целия ЕС да споделят идеи и мнения
  преди 10 часа
  Фирми могат да кандидатстват за финансиране на проекти за когнитивна роботика
  Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е до 100 хил. евро
  преди 11 часа
  Над 150 000 дози ваксини срещу COVID-19 пристигнаха у нас
  Следващата доставка до края на седмицата ще е от Janssen
  преди 12 часа
  Softprom навлиза на българския ИТ пазар
  Компанията предлага решения за киберсигурност
  преди 12 часа
  Тунис облекчава условията за организирани групи от туристи
  Отпада изискването за задължителна 5-дневна карантина