вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2852 прочитания

    Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България

    Той поема управлението на представителството на биотехнологичната компания у нас от 1 април
    01 април 2021, 11:06 a+ a- a

    Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България. Той поема управлението на представителството на биотехнологичната компания у нас от 1 април.

    Хишам Сабри има дългогодишен опит в сферата на здравеопазването. От януари 2003 заема последователно различни позиции и функции в четири мултинационални фармацевтични компании - Eli Lilly, Johnson & Johnson, Novartis Oncology и Roche.

    Към екипа на Roche се присъединява през януари 2015 като директор на онкологичния бизнес отдел на представителството на компанията в Саудитска Арабия. През септември 2017 участва в глобална ротация, където работи с международния бизнес екип на Roche, като се фокусира върху имунотерапията на рака. „Осем месеца по-късно става генерален мениджър на представителството на Roche за Йордания и Палестина, а през януари 2019 г. вече е ръководител и генерален мениджър на Roche Pharmaceuticals Левант (Ливан, Йордания, Сирия и Палестина).“

    Хишам Сабри завършва „Фармацевтични науки“ в университета в Кайро, Египет. По-късно получава магистърска степен по бизнес администрация със специализация по маркетинг от университета в Лестър, Обединеното кралство. Основна мотивация в работата му е постигане на устойчивост на здравните системи, което да води до повече ползи за пациентите.

    И през тази година плановете на компанията включват осигуряване на устойчив достъп на българските пациентите до иновативни лекарствени продукти и услуги. “Фокус за нас остава персонализираното здравеопазване, което позволява предоставянето на грижи, индивидуално съобразени с конкретния пациент и по този начин допринася за по-ефективната диагностика и лечение на пациентите. Подпомагане на процеса за ускоряване на дигитализация на здравната система, изграждане на подходящата инфраструктура и партньорство с всички заинтересовани страни, всичко това също е част от нашите приоритети за тази година”, споделя Сабри.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 8 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 9 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 10 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 13 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ