неделя, 16 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1334 прочитания

  Юлия Юргакиева е новият изпълнителен директор на Агенция за събиране на вземания

  Тя поема поста от 1 май
  12 април 2021, 11:21 a+ a- a

  Юлия Юргакиева ще бъде новият изпълнителен директор на Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), част от водещата в Европа компания за изкупуване на вземания - норвежкият B2Holding. Досегашният директор „Корпоративни и обезпечени вземания“ на дружеството ще поеме официално поста от 1 май и ще замени Димитър Бончев, който се оттегля след 8 години в мениджмънта на компанията и 15 години в сектора на управление на вземания. Промяната предстои да бъде отразена в Търговския регистър.

  Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ) е сред най-големите компании в изкупуването на вземания в България. АСВ е част от B2Holding, една от водещите групи в Европа в сектора на придобиване на просрочени задължения с дейност в 22 държави.

  „От името на борда благодаря на Димитър за всеотдайната му работа, неимоверните усилия, високите резултати и професионализъм. Той и екипът му са в основата на възхода на АСВ през годините и имат огромен принос не само за утвърждаването на компанията сред лидерите на пазара, но и на самия сектор като цяло. Не случайно новият СЕО на АСВ ще бъде един от този екип. Поздравявам Юлия Юргакиева за новия пост и ѝ благодаря за това, че прие. АСВ е важна част от структурата на B2Holding. Опитът и експертизата, която Юлия притежава в сектора, включително и като част от мениджърския екип на АСВ, постиженията ѝ в компанията, солидните ѝ познания в правната материя, в комбинация с лидерските ѝ качества, са предпоставка тя да продължи възходящото развитие на дружеството. Вярваме, че Юлия има необходимия капацитет да ръководи една от водещите компании в сектора за управление на вземания в България, както и волята да приложи нови идеи и модели, с които да направи услугите ни още по-добри за нашите клиенти и партньори”, коментира Адам Парфиниевич, председател на съвета на директорите на АСВ и ръководител „Управление на необезпечени активи“ на B2Holding.

  Димитър Бончев

  „За мен беше чест да участвам в изграждането и развитието на АСВ. Радвам се, че акционерите отново заложиха на човек от ръководството на дружеството, който да поеме поста на изпълнителен директор. Юлия притежава необходимите лидерски качества и умения да продължи възходящото развитие на АСВ. Ще ѝ помагам и ще я подкрепям, докато има нужда“, каза Димитър Бончев.  

  „Привилегия и отговорност е да поема управлението на жизнеспособна, с висока ликвидност и добре капитализирана компания. АСВ има капацитет да затвърди ролята си на ключов участник на пазара на управление на вземания. Целта ни е да сме доверен партньор на нашите клиенти и мост между кредиторите и клиентите с необслужвани задължения, намирайки решения и за двете страни, използвайки всички модерни технологии за целта“, коментира Юлия Юргакиева. 

  Юлия Юргакиева започва работа в АСВ през 2013 г. като първоначално е ръководител на отдел „Съдебни вземания“. Под нейно ръководство отделът постепенно се разраства до дирекция с близо 100 души персонал. След това е директор „Корпоративни и обезпечени вземания“. Тя е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 1 ден
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 1 ден
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 1 ден
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 1 ден
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 2 дни
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година