четвъртък, 29 юли 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1600 прочитания

  Антон Панайотов бе избран за заместник-председател на БФБЛ

  Българският форум на бизнес лидерите е избрал и петима членове на Управителния съвет
  03 юни 2021, 14:36 a+ a- a

  Антон Панайотов, изпълнителен директор на „Аларик Секюритис“ и заместник-председател на БФБЛ

  На годишното Общо събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) е избран нов заместник-председател и петима членове на Управителния съвет, съобщиха от организацията.

  Присъстващите управители на 40 компании членове на Форума са гласували доверие на Антон Панайотов, изпълнителен директор на „Аларик Секюритис“, който поема ролята на заместник-председател на организацията от Ираван Хира след неговите два последователни успешни мандата.

  Част от настоящите и предишни членове на Борда на БФБЛ: (прави отляво надясно) Божидар Нейчев, Камелия Славейкова, Гилбърт Маккоул, Максим Бехар, Весела Илиева, Левон Хампарцумян, Карел Крал, Зоя Паунова, Георги Руйчев, Таня Косева-Бошова, Ираван Хира; (на преден план) Антон Панайотов, Петър Велев, Мирослав Петров

  Делегатите са преизбрали Максим Бехар, основател и главен изпълнителен директор на „М3 Комюникейшънс Груп“, и Мирослав Петров, управител на „Лийд Вижън“, като членове на Управителния съвет. В Борда влизат и трима нови членове – Божидар Нейчев, съдружник и ръководител сделки Югоизточна Европа в „ПрайсуотърхаусКупърс България“, Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на „Лидл България“, и Таня Косева-Бошова, управляващ партньор на „Парк Лейн Дивелъпмънтс“. Те ще заменят оттеглилите се Зоя Паунова („АстраЗенека България“) и Боряна Манолова („Сименс България“), които имат съществен принос за развитието на БФБЛ през годините и ще продължават да промотират неговите ценности.

  Новоизбраните членове на УС са се ангажирали да работят за насърчаването на високи етични стандарти и прозрачността в бизнеса, да продължат взаимодействието и диалога с всички заинтересовани страни, както и да отстояват интересите на членовете на БФБЛ.

  Пълен списък с членовете на Борда на БФБЛ: Левон Хампарцумян – председател; Антон Панайотов („Аларик Секюритис“) – заместник-председател; членове – Божидар Нейчев („ПрайсуотърхаусКупърс“), Весела Илиева („Юник Естейтс“), Владислав Михов („Джапан Табако Интернешънъл“), Камелия Славейкова („Шел България“), Карел Крал („ЧЕЗ България“), Максим Бехар („M3 Комюникейшънс Груп“), Милена Драгийска-Денчева, („Лидл България“), Мирослав Петров („Лийд Вижън“), Петър Велев („Екофарм“) и Таня Косева-Бошова („Парк Лейн Дивелъпмънтс“); контрольор – Гилбърт Маккоул.

  БФБЛ е най-голямата и утвърдена общност на отговорните компании у нас, която от създаването си преди 23 години се стреми да насърчи и популяризира бизнес етиката, корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие.

  Председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян коментира: „Вече 23 години Българският форум на бизнес лидерите насърчава прозрачността и добрите практики, с което се стреми да направи бизнес климата по-благоприятен както за местните компании, така и за чуждестранните инвеститори с цел икономически подем, социална трансформация и благоденствие. Благодарим за подкрепата ви през трудната 2020 г., която ни показа, че сме на прав път и ще продължим активно да работим, за да променяме България“.

  Изпълнителният директор на Форума Георги Руйчев е направил отчет на дейността за изминалия период, като акцент е поставен на адаптирането на дейността на Форума през 2020 г. предвид пандемичната ситуация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 август 2021 г.
  Новите случаи в глобален мащаб се увеличават с 12% за седмица, по данни на СЗО
  преди 14 часа
  ЕК подписва договор за закупуване на лекарство срещу Covid-19
  Sotrovimab може да се използва за лечение на пациенти с леки симптоми на коронавирус, които не се нуждаят от допълнителен кислород, но които са с висок риск от тежко боледуване
  преди 15 часа
  Goldman Sachs създава фонд за финансиране на децентрализиране на финансите и блокчейн
  Данни на банката показват, че 60% от супер богатите фамилии притежават или инвестират в крипто
  преди 15 часа
  преди 15 часа
  Wizz Air очаква почти пълно възстановяване на пътникопотока през юли и август
  Търсенето се увеличава заради летните почивки, облекчаване на мерките във Великобритания би помогнало допълнително