петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2023 прочитания

    Волфганг Кирш е новият главен изпълнителен директор на „Алтерко“

    Той ще съвместява длъжността с Димитър Димитров, който ще оглави R&D екипа на компанията
    18 май 2022, 08:02 a+ a- a

    Волфганг Кирш е новият главен изпълнителен директор на „Алтерко“. Назначаването му е част от развитието на организацията на работа, за да бъдат постигнати амбициозните стратегически цели, които компанията си поставя за следващите години.Г-н Кирш ще споделя длъжността с един от основателите – Димитър Димитров.

    В новата структура на компанията г-н Димитър Димитров ще оглави R&D екипа, чийто основен фокус е научноизследователска и развойна дейност, свързана със създаването и развитието на нови устройства от двата под-бранда на „Алтерко“ – линията за домашна автоматизация Shelly и линията GPS смарт часовниците за деца MyKi. В същото време г-н Волфганг Кирш ще отговаря за оперативното управление на компанията с фокус върху продажби, маркетинг, логистика, финанси и човешки ресурси.

    „Финансовите резултати, постигнати през първото тримесечие на годината, са доказателство, че вървим в правилната посока, когато става въпрос за разрастване на нашия бизнес. И назначаването на Волфганг Кирш за втори главен изпълнителен директор е основна част от него. Вторичното листване на Франкфуртската фондова борса беше ясна заявка за нашите амбиции да бъдем един от ключовите играчи на европейския пазар и със своите дълбоки познания в индустрията и доказан опит Волфганг Кирш е точният човек, който да ни помогне да постигнем това“, каза Димитър Димитров, главен изпълнителен директор и основател на „Алтерко“.

    „Да станеш част от „Алтерко“ в такива вълнуващи времена е удоволствие и чест. Предварителните резултати за първото тримесечие с ръст на приходите от продажби от +26% в сравнение с първото тримесечие на 2021 г. са доказателство за отличното представяне на екипа, особено предвид че имахме много силно представяне и в първото тримесечие на 2021. Това показва, че глобалният ни екип е обединен и в готовност да изпълни целите ни и за тази година. Решени сме да се развиваме с още по-висока скорост през следващите тримесечия“, коментира Волфганг Кирш, главен изпълнителен директор на „Алтерко“.

    По-рано тази година „Алтерко“ обяви +51% ръст на приходите от продажби за 2021 г. с над 30 млн. евро приходи от продажби на консолидирана основа. Високите резултати са постигнати в контекста на успешното лансиране на 10 нови устройства и 2 нови продуктови линии само за една година.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 минути
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 6 минути
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 1 час
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България