неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3378 прочитания

  Димитър Георгиев е новият мениджър „Информационна сигурност“ в Мнемоника

  Наскоро българската ИТ компания се премести в нов по-голям офис
  10 август 2022, 10:47 a+ a- a

  сн: Мнемоника

  Димитър Георгиев е новият мениджър „Информационна сигурност“ на българската ИТ компания с фокус върху киберсигурността Мнемоника.

  „Избрах да се развивам в Мнемоника, тъй като бях привлечен от сплотения и професионален екип и възможностите за развитие в сферата на киберсигурността. Мнемоника е доверен партньор, който обслужва някои от най-големите компании в сферата на банковото дело, телекомуникационни доставчици, енергийни производители, финансови институции, публичния сектор и други както в страната, така и в чужбина. Предметът на дейност на компанията открива редица възможности за развитие в професионален аспект с различни кариерни пътища и дава шанс за работа с най-съвременните технологии от водещи световни производители. Благодарен съм за възможността да съм част от компания, в която основната ценност е прогресът на служителите и където всеки е част от развитието на организацията със своите идеи, таланти и професионални победи“, казва той.

  Димитър има 6 години опит в областта на информационните технологии. Присъединява се към Мнемоника преди повече от 4 години като специалист „Предпродажби“. Само след 5 месеца вече е експерт „Информационна сигурност“. Отговарял е за цялостното внедряване на софтуерни и хардуерни решения в ИТ средата на корпоративни клиенти, както и предоставяне на услуги и консултации относно най-добрите практики в индустрията, тестове за устойчивост на проникване (penetration testing) и обучения. Работил е с финансови институции, доставчици на комуникационни услуги, застрахователни компании и здравни организации. Завършил е специалност „Информатика“ в Нов български университет в София.

  „През последните повече от 4 години Димитър успешно се разви като професионалист и успя да спечели както доверието на клиентите ни, така и уважението на колегите ни. Повишението му в мениджър „Информационна сигурност“ е заслужено и е логична стъпка в професионалния му път”, коментира изпълнителният директор на Мнемоника Вихрен Славчев.

  Дейността на Мнемоника е фокусирана основно върху киберсигурността. В последните години и особено сега, когато работното място е отвсякъде, темата става все по-ключова за всеки бизнес – независимо колко голяма е дадена компания или в какъв сектор работи.

  Димитър Георгиев обяснява кариерния си избор и мотивацията да се развива в Мнемоника така: „Информационните технологии винаги са били мое влечение заради възможността им да ни свързват и да ни предоставят необятни масиви от данни за заобикалящия ни свят. Киберсигурността конкретно ме привлича заради изключителния обем на материята, от която се състои - технологиите винаги са в развитие и винаги има нещо ново да се научи. От друга гледна точка, това е една динамична среда, в която човек може да има няколко роли: понякога е архитект на киберсигурност, понякога - оператор на инциденти по сигурността, а понякога влиза в ролята на атакуващ, за да открие слабите точки на дадена система преди това да го е направил някой злонамерен „колега". Днес киберсигурността е по-важна от когато и да е преди. Всеки ден технологиите стават все по-достъпни за все повече хора, а дигиталното ни присъствие е на път да стане не по-малко важно от физическото ни. Разчитаме на информационните технологии да съхраняват парите ни, да пазят домовете ни, да ни забавляват, а и най-важното от всичко - използваме ги, за да работим. В това пространство, в което не съществуват граници, е лесно някой да посегне върху нашата дигитална самоличност и дори върху нашата собственост с цел лична облага. Тук идва ролята на киберсигурността - за да помогне да запазим това, което е наше, по начин, който не е натрапчив, а спира атакуващите, но не и нас.“

  Екипът реализира множество проекти за изнасяне на киберсигурността като услуга от организациите - нещо, което Мнемоника започна да предлага първа на българския пазар преди години.

  Наскоро българската ИТ компания, основана през 2009 г., се премести в нов, модерен и по-голям офис на столичния булевард „Тодор Александров“. 

  По какви проекти работи Мнемоника в България вижте ТУК  

  Видео за компанията като работодател и свободните позиции вижте в профила на Мнемоника в Jobs.bg ТУК

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  преди 2 дни
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева