събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3414 прочитания

    Velux Group назначава нов главен изпълнителен директор

    Ларс Петерсон заема мястото на Дейвид Бригс, който се оттегля
    01 септември 2022, 09:45 a+ a- a

    Датският производител на покривни прозорци VELUX Group назначава Ларс Петерсон като нов главен изпълнителен директор на мястото на Дейвид Бригс, който реши да се оттегли. Ларс Петерсон в момента е президент и главен изпълнителен директор на Hempel и ще се присъедини към VELUX на 1-ви ноември 2022. Дотогава временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор ще бъде Андерс Гьоцше, главен финансов директор на VELUX.

    Ларс Петерсон идва от позицията на президент и главен изпълнителен директор на Hempel – базирана в Дания глобална компания за производство на индустриални и корабни покрития. Преди Hempel, Петерсон е заемал висши управленски позиции в Inwido, шведски производител на прозорци и врати и в Tarkett – френски производител на подови настилки. От 2019 г. Ларс Петерсон е член на съвета на директорите в Dovista, част от VKR Holding.

    „Ларс Петерсон притежава богат опит и е постигнал отлични резултати в глобални производствени компании в свързани индустрии. Под негово ръководство Hempel успешно стартира амбициозна стратегия за растеж с ясен фокус върху клиентите и също толкова сериозен ангажимент да заеме водеща позиция в устойчивото развитие. Убеден съм, че сме намерили подходящия човек в лицето на Ларс, който да ръководи продължаващото развитие на VELUX.“, каза Йорген Йенсен, председател на съвета на директорите на VELUX Group.

    „За мен е чест и съм много развълнуван, че ми беше дадена възможността да водя VELUX Group напред. Работя в индустрията за строителни материали от 20 години и винаги съм се възхищавал на VELUX за високото качество и силната марка на компанията, която може да се гордее с достижението да дефинира цяла една индустрия, като същевременно поддържа висока степен на социална отговорност. Очаквам с огромно нетърпение да стана част от VELUX и да помогна за осъществяването на амбициите, заложени в неотдавна обявената стратегия за разрастване на компанията, като същевременно и увеличим дейностите за развитие на устойчив бизнес.“, каза Ларс Петерсон.

    Ларс Петерсон е на 53 години и е швед по народност. Живее в района на Копенхаген със съпругата си Аника, с която имат две големи деца.

    След пет години начело на VELUX Group Дейвид Бригс ще напусне поста на главен изпълнителен директор през септември. „Дейвид има успешна кариера във VELUX, продължаваща почти 30 години, и под неговото петгодишно ръководство като главен изпълнителен директор успехът на VELUX продължи и се ускори. Съжалявам, че си тръгва, но уважавам желанието му да прекарва повече време със семейството си.“, каза председателят на съвета на директорите на VELUX Йорген Йенсен.

    „Заедно със съвета на директорите и силен екип от ръководители Дейвид въведе вълнуваща стратегия, насочена към постигане на значителен растеж към 2030 г. и заемане на водеща позиция по отношение на устойчивостта в строителния сектор. Продължаваме да сме изцяло ангажирани с фундаменталните положения на тази стратегия.“, допълни Йорген Йенсен

    . „За мен бе огромна чест и най-голямата привилегия в живота ми да ръководя VELUX и да представлявам тази великолепна компания и всички мои изключителни колеги. От 2018 г. постигнахме резултати, с които можем да се гордеем и които далеч надхвърлят онова, което мнозина смятаха за възможно. И това се дължи на отдадеността на моите колеги, но също така и на нашите партньори, нашите доставчици и разбира се, на нашите клиенти.“, каза главният изпълнителен директор Дейвид Бригс.

    „Наистина вярвам, че най-доброто тепърва предстои за VELUX, както е посочено в корпоративната стратегия, която стартирахме през 2021 г. и която вече започва да показва отлични резултати. Трудно е да си тръгна от нещо, което обичам и в което вярвам толкова силно. Но чувствам, че това е подходящият момент за мен и за семейството ми. Със силния съвет на директорите, поддържан от оказващите невероятна подкрепа дългосрочни акционери на VELUX, не се съмнявам, че VELUX ще продължи да расте и ще продължи да бъде може би най-добрата компания за строителни материали в света за много години напред.“, допълни Бригс.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 23 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство