събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1900 прочитания

    Сдружение „Дамски форум“ избра нов председател и УС

    Диана Митева е новият председател на УС на Сдружението
    07 юли 2023, 14:17 a+ a- a

    С единодушно решение на редовно общо събрание Сдружение "Дамски форум"/Ladies Forum избра нов управителен съвет (УС) на организацията. За председател на УС бе избрана Диана Митева, която е сред дамите-основателки на сдружението и едно от основните лица на организацията, които стоят зад реализираните значими инициативи, подпомагащи развитието на позицията на жените в обществото.

    „За мен е огромна привилегия, но и отговорност да бъда избрана за председател на Сдружение „Дамски форум“. През годините нашата организация се утвърди като една от най-активните в страната с мисията си да предоставя възможности и подкрепа на много млади надежди в България да постигат професионални успехи, непрестанно разчупвайки стереотипи и доказвайки колко голяма може да бъде силата на жените в бизнеса. Радостна съм, че ще мога все така активно да влагам усилия за гарантирането на ролята на жената като градивен елемент на гражданското общество в страната и благодаря на всички мои колеги в „Дамски форум“ за доверието, което отново ми гласуваха. За целия ни екип това не е работа, а кауза, зад която стоим с лицата си“, сподели Митева непосредствено сред преизбирането ѝ за нов мандат като председател на УС на организацията.

    В новия състав на управителния съвет бяха избрани още: Ани Шакарян („БЕША-Б“ ЕООД – официален представител на Rolex за България), Анна Захариева (FairPlay International), Ирена Комитова (Creative Solutions), Катя Димитрова (INTERPARTNERS Group), д-р Цветелина Дучева (Детска дентална клиника Dr. Cvety), Диана Пазаитова („Фама кънсалтинг“), Светлана Ганева (Адвокатско дружество „Арсов, Начев и Ганева“), Радослава Масларска („ЕЛАНА Трейдинг“).

    С аплодисменти и благодарност общото събрание изпрати д-р Жанет Захариева, която беше председател на Сдружение „Дамски форум“ в продължение на един мандат и с три мандата като член на УС, и благодари за безценния принос и енергията на Анна Колева, Детелина Смилкова, както и на Диана Николаева и Доротея Николова (на които мандатът в Контролния съвет приключи).

    Д-р Жанет Захариева отбеляза: „Предавам щафетата в ръцете на харизматичен лидер, който е доказал ангажираността си с каузите на Сдружение „Дамски форум“. За мен беше чест и удоволствие да подпомагам мисията на Сдружението за овластяване на следващо поколение уверени дами и за партньорството ни с European Women On Boards с цел повече жени на управленски позиции и на ниво борд на директори да имат по-успешна професионална реализация“.

    Контролният съвет на сдружението също беше обновен и в него влизат Анна Бонева(Токуда Банк), Маргарита Петрова – Кариди (Business & Financial Lab Mar & Ko) и Маргарита Голева (KPMG Bulgaria Ltd.). Организацията продължава да разчита на Светла Каишева като основен, неуморен двигател на силната дамска общност в качеството ѝ на изпълнителен директор.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години