понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  855 прочитания

  Момчил Бояджиев е новият изпълнителен директор на Групата Булмаркет

  Той има близо 20 години опит на управленски позиции
  13 септември 2023, 10:05 a+ a- a

  Снимка: Булмаркет

  Момчил Бояджиев се присъединява към екипа на Групата Булмаркет като изпълнителен директор. С близо 20 години опит на управленски позиции, той ще отговаря за основните операции и устойчивото бизнес развитие на двете главни крила на Групата – „Булмаркет Груп“ и „Астра Финанс“, които включват дейности от производство на биогорива, растителни масла, шрот и фармацевтичен глицерин, през логистични услуги, търговия и дистрибуция на светли горива до машиностроене. Бъдещите стратегически посоки на развитие на компанията ще се определят от Съвета на директорите на Групата Булмаркет и Общото събрание на акционерите.

  Кариерата си Бояджиев започва във финансовия сектор, като не след дълго се насочва към продажбите и търговията и от 2006 г. става част от българския екип на световен лидер в бързооборотните стоки. През 2013 г. се присъединява към регионален лидер в производството на бои и покрития с голямо фабрика и развойна дейност в България, където заема позициите търговски и изпълнителен директор за страната. Преди Групата Булмаркет Бояджиев е изпълнителен директор за България на международна компания, водеща в сферата на индустриалния инженеринг.

  Основен фокус в кариерата на Бояджиев е високото качество на услугите към партньорите и клиентите, подпомагането за иновативно и ефективно развитие на градската среда и създаване на повече условия за образование и професионално развитие за местни общности.

  Групата Булмаркет е най-голямата частна българска индустриална група в страната. Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на вагони и локомотиви и тежко машиностроене.

  Πpeз пъpвитe мeceци нa нoвaтa cи пoзиция Момчил Бояджиев щe ce cъcpeдoтoчи въpxy изгpaждaнeтo нa дългocpoчнa cтpaтeгия, фoĸycиpaйĸи ce въpxy ycтoйчивoтo paзвитиe и oтгoвopнocт. Приоритети са както развитието на основното портфолио от услуги в Групата, така и новите индустриални инициативи в лицето на „Локомотивен и вагонен завод 1866“ и „Индустриален Парк Раднево“. Ocнoвна цел щe бъдe и надграждането и стриктното изпълнение на дългосрочната ESG стратегия за устойчиво развитие на Групата, чиито операции само за изминалата година спестиха повече от 1 000 000 тона въглеродни емисии.
  „За мен ролята на изпълнителен директор на „Булмаркет Груп“ е повече от управленска позиция.

  Тя е отговорност и пряко поет ангажимент за продължаване на дело, в което са инвестирани повече от 25 години неуморен труд на много мотивирани хора. Труд, който дава резултат с една променяща се в положителна посока среда за толкова много семейства и общности в Русе, в градове в България, а вече и по света. Отговорността и мотивацията на ръководството на компанията е силно зареждаща и ще бъде и моя движеща сила за това да продължим да даваме ежедневен пример с работата си за начините, по които българската индустрия може да развива глобално присъствие и да трансформира икономическия подем на страната ни.“, споделя Бояджиев.

  Освен биодизел и транспортни услуги, които превърнаха Групата в един от топ 5 производители на биодизел в Европа, днес тя надгражда операциите си с нови индустрии като производство и ремонт на локомотиви и вагони.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Toshiba отново ще стане частна компания
  Тя е приела оферта в размер на $14 млрд. от Japan Industrial Partners
  преди 7 часа
  В САЩ препоръчаха ваксинация на майки срещу синцитиален вирус
  Идеята е майки в последните седмици на бременността да бъдат имунизирани, за да имат новородените имунитет
  преди 8 часа
  Експерти ще дискутират зелените енергийни перспективи за България на международен форум
  Be Renewable 2023 ще посрещне енергийни експерти от България и Европа на 2-3 октомври в Inter Expo Center
  преди 8 часа
  Министерството на туризма представи Програмата за финансиране на черноморските общини
  Чрез тази реформа се обединяват държавата, местните власти и частния сектор
  преди 10 часа
  МУ Пловдив с нов корпус
  Броят на чуждестранните вече изпреварва този на българските студенти в учебното заведение