събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1229 прочитания

    Преслав Милчев е новият главен изпълнителен директор на Луфтханза Техник София

    За първи път българин застава начело на софийското подразделение на световния лидер за ремонт и поддръжка на самолети
    26 септември 2023, 16:01 a+ a- a

    Снимка: Луфтханза Техник София

    Нов главен изпълнителен директор застава начело на базираното у нас подразделение на световния лидер при поддръжката и ремонта на самолети, самолетни компоненти и двигатели Lufthansa Technik Group. Преслав Милчев поема позицията на главен изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“ от септември тази година.

    Милчев започва пътя си в „Луфтханза Техник София“ още през 2008 година. Тогава е част от основния екип, ръководещ развитието и разрастването на базата на компанията у нас. Поставя основите на звеното „Планиране и инженеринг“ към Lufthansa Technik Base Maintenance Division. До 2021 година заема различни мениджърски позиции в базите в София и Хамбург. Преди да се завърне в „Луфтханза Техник София“ в началото на месеца като главен изпълнителен директор, Милчев прекарва последните години като директор „Поддръжка и инженеринг“ в Brussels Airlines. В живота, както и в бизнеса, неговото мото е че там където другите виждат предизвикателства, той намира възможности.

    „За тези 15 години успяхме да превърнем „Луфтханза Техник София“ във водещ център за самолетни ремонти за превозвачи от Европа, Близкия изток и Северна Африка. Компанията се позиционира като категоричен лидер в сферата си, а обученията ни превърнаха множество служители в професионалисти с широки възможности. Като главен изпълнителен директор се надявам да продължа развитието на компанията и да утвърдя още повече позицията на българското звено на Lufthansa Technik Group“, казва Милчев. ​

    Новият главен изпълнителен директор на „Луфтханза Техник София“ е роден през 1979 година. Завършва Езиковата гимназия „Пейо Яворов“ в Силистра, след това се дипломира като магистър по „Авиационно инженерство“ в Техническия университет в София.

    Той е първият българин, който заема длъжността на CEO в софийското подразделение на Lufthansa Technik Group. Досега начело на компанията у нас дълги години бе Даниел Хофман. Ръководители на българското звено бяха и Торстен Раабе, Рюдигер Хьобен-Щьормер и Бернд Фрекман.

    Lufthansa Technik Group започва да оперира в България през 2007 година. Местното подразделение се превръща в ключово звено, специализиращо в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing. У нас е базиран и изключително развит логистичен хъб, който оказва подкрепа, свързана с доставката на авиационни части в цял свят. Към момента в „Луфтханза Техник София“ работят над 1300 души, като компанията се готви да разкрие нови позиции за авиационни механици и експерти в логистиката и веригата на доставки у нас до края на годината.

    В края на октомври „Луфтханза Техник София“ ще празнува своята 15-годишнина. Заявката на компанията е да продължи да оперира с отговорност и отношение както към бизнеса, така и към служителите, осигурявайки квалификационно обучение, допълнителни социални пакети и възможности за развитие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 24 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 24 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години