събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1682 прочитания

    Бианор Сървисиз разширява екипа си

    Василис Милиотис, се присъединява към компанията като директор “Бизнес развитие”
    26 октомври 2023, 13:42 a+ a- a

    Василис Милиотис е новият директор “Бизнес развитие”, отдел „Отбранителна индустрия“ в Бианор Сървисиз. Милиотис е бивш началник на отдел “ИТ и инфраструктурни мрежи” към 111-то бойно крило на военновъздушни сили на Гърция и асистент-професор в International Hellenic University.

    Преди да се присъедини към Бианор, Милиотис развива собствен консултантски бизнес съчетавайки опита си в аерокосмическата промишленост и изкуствения интелект. Милиотис е завършил Академията на Военновъздушните сили на Гърция със специалност “Телекомуникации и електронно инженерство” и има защитена докторска степен по безжични комуникации и мрежово инженерство от Universitat Politècnica de Catalunya. Той е завършил Imperial College Business School с отличие, а името му е в списъка на Декана с най-добрите 10% от випуска.

    “През последните години в Бианор сме ангажирани много активно по проекти в отбранителната индустрия и виждаме сериозен потенциал за развитие в тази област,” каза Иван Димитров, управител на Бианор Сървисиз. “Работим целенасочено за повишаване на капацитета на отдел „Отбранителна индустрия“ и вярваме, че професионалист като Василис, със солиден бизнес, технически и академичен опит е изключително силно попълнение за екипа,” добави Димитров.

    „Развълнуван съм да се присъединя към Бианор, тъй като виждам отлична възможност за растеж на компанията в отбранителния сектор. Екипът вече е свършил трудната работа – да спечели доверието на някои от световните лидери в индустрията, като Indra, Leonardo и Northrop Grumman; сега трябва само да направим следващата стъпка и да разширим нашето сътрудничество,” каза Василис Милиотис, директор „Бизнес развитие“, отдел “Отбранителна индустрия” в Бианор Сървисиз.

    Бианор работи активно по няколко проекта, финансирани от Европейския фонд за отбрана. Те се управляват от мултинационални консорциуми и включват водещи компании от отбранителната индустрия, университети и изследователски институти. Задачите на Бианор включват прилагането на опита на компанията в технологии свързани с телекомуникациите, преноса на данни в реално време и обработката и стрийминг на видео, както и създаване на модели на базата на изкуствения интелект и машинното обучение.

    По какви проекти работи компанията вижте тук

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Бианор Сървисиз в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години