събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4039 прочитания

    Джеймс Йоловски е новият главен секретар на Асоциация на банките в България

    Той има дългогодишен опит в сферата на финансите
    02 февруари 2024, 10:47 a+ a- a

    сн: ВУЗФ

    Доц. д-р Джеймс Йоловски беше избран от УС на АББ да заеме длъжността главен секретар на АББ от 1 февруари 2024.

    Доц. Йоловски има дългогодишен опит в сферата на финансите. От 2018 г. до встъпването си в длъжност главен секретар на АББ доц. Йоловски работи във Фискалния съвет на България, като се фокусира върху анализа на макроикономическата среда и ключовите компоненти на бюджета. От тази позиция той следи отблизо и процесите, свързани с присъединяването на държавата към еврозоната. Професионалният му опит включва също финансов мениджмънт и цялостно управление на проекти в частния и нестопанския сектор.

    Доц. Йоловски е преподавател във ВУЗФ. Той е носител на националната награда “Питагор” на Министерство на образованието и науката за своята научна работа в областта на финансовата грамотност и нестопанските организации. Член е и на управителния съвет на Националната асоциация на преподавателите по икономика.

    Доц. Йоловски защитава докторската си дисертация в УНСС. Там придобива и магистърска степен по счетоводство със специализация финансова отчетност, след проучване, проведено в Бодлиевата библиотека и Оксфорския университет. Бакалавърската му степен е в областта на финансите, като притежава и професионални квалификации по счетоводство и мениджмънт.

    Благодарение на своя задълбочен професионален и академичен опит, доц. Йоловски ще допринесе за разширяване обхвата на дейността на Асоциацията и подобряване диалога и взаимодействието с гражданския и публичния сектор в страната.

    Доц. Йоловски застава начело на Асоциацията в ключов момент, когато банковият сектор и страната са изправени пред предизвикателствата на интеграцията в еврозоната. Основен фокус в работата му при оперативното ръководство на Асоциацията ще бъде също повишаване на обществената осведоменост по отношение на дейността на банковата общност. Един от приоритетите е и повишаването на финансовата грамотност на населението, както и други социално-отговорни проекти.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години