събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10080 прочитания

    Михаела Станимирова се присъедини към Управителния съвет на Дженерали Застраховане

    Тя има дългогодишен опит в застрахователния сектор
    05 февруари 2024, 15:12 a+ a- a

    Михаела Станимирова беше избрана за член на Управителния съвет на “Дженерали Застраховане”. Тя се присъедини считано от 26 януари 2024 г., като успоредно с това ще продължи да заема позицията на Главен директор “Трансформации” в хърватското дружество Generali osiguranje.

    Станимирова има дългогодишен опит в застрахователния сектор. Тя се присъединява към Група Generali през 2008 г. като част от екипа на “Джи Пи Презастраховане”. През годините заема различни позиции в тази компания – Главен оперативен директор, Изпълнителен директор, Главен изпълнителен директор и действащ към момента член на Управителния съвет на дружеството. От 2021 е в хърватското дружество Generali osiguranje.

    Михаела Станимирова притежава магистърска степен по “Бизнес администрация” от Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и диплома по “Застраховане” и сертификат за “Инвестиционно планиране” от Chartered Insurance Institute (CII) във Великобритания.

    Междувременно Жанета Джамбазка е освободена като член на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Дженерали Застраховане“ АД и „Джи Пи Презастраховане“ ЕАД. Тази промяна идва по молба на Джамбазка поради придобиване на право за пенсиониране. От 2015 г. до октомври 2023 г. освен член на Управителния съвет тя беше Главен финансов директор на “Дженерали Застраховане” АД. В този период Джамбазка имаше важен принос за стабилните финансови резултати на компанията и постигането на редица успехи във финансовата сфера.

    Михаела Станимирова коментира: “Повече от 15 години съм част от Група Generali. Винаги през този период, както и днес, мисията и ценностите на Групата са ме вдъхновявали и мотивирали. Гордея се, че съм част от компания, която се грижи за своите клиенти и цели устойчив растеж. На „Дженерали Застраховане“ благодаря за гласуваното доверие! За мен това е ново предизвикателство, което съм готова да посрещна в сътрудничество с целия екип. Вярвам, че заедно ще продължим успешно да изпълняваме стратегическите цели на компанията".

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 24 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 24 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години