вторник, 30 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5931 прочитания

    Летище Бургас с нов директор

    Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
    12 април 2024, 15:58 a+ a- a

    Навръх Международния ден на авиацията и космонавтиката, Летище Бургас е с нов летищен директор, съобщават от  „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД . Васил Атанасов заменя на поста Георги Чипилски, който се пенсионира, след като е отдал 19 години от кариерата си на Летище Бургас, последните 15 години от тях - като директор на летището.

    Васил Атанасов придобива ценен дългогодишен професионален опит в Летище Бургас, започвайки своя кариерен път на аеропорта през 2007. Натрупал е опит на различни позиции в оперативната дейност на Летище Бургас, като през последните 8 години заема позицията Началник отдел „Перонно обслужване и карго“. Той придобива дипломи за завършено висше образование от Университет „Дрексел“ във Филаделфия, САЩ – бакалавър на науките по бизнес администрация, както и от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов – магистър, финанси. Средното си образование завършва в НЕГ „Гьоте“ в Бургас.

    „Ние сме много благодарни за качеството на дейностите, които Георги Чипилски установи със своя екип на Летище Бургас. Сбогуването му с екипа беше много вълнуващо за всички колеги и партньори, тъй като неговото лидерство и качество на работа бяха високо уважавани от всички! Той винаги ще остане част от нашето семейство на летището! Много се радваме, че най-силният кандидат за негов наследник е дългогодишен мениджър в Летище Бургас - Васил Атанасов! Това позволява продължение на качествената и отдадена работа, което постигнахме! Пожелаваме на Васил успех и късмет на новата му позиция!“, заяви Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – д-р Франк Кванте.

    Ръководството на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД изказва сърдечни благодарности на Георги Чипилски за дългогодишната му и всеотдайна работа като директор на Летище Бургас и пожелава успех на новоизбрания летищен директор Васил Атанасов.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 25 минути
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места
    преди 48 минути
    Компаниите ще искат още работници с нарастването на AI
    Това сподели Дженсен Хуанг, CEO на Nvidia
    преди 2 часа
    Google инвестира $640 млн. в нов дейта център в Нидерландия
    До момента технологичния гигант е инвестирал над €3,8 млрд. в такива центрове в страната
    преди 17 часа
    Проучване: Спад на фалитите у нас с близо 11% през 2023
    Действителният брой компании, които не могат да плащат сметките си, се е увеличил през 2023, предстоят трудности за строителния сектор през 2024, отбелязват от Кофас
    преди 18 часа
    ЕК призова България да подобри националния план в областта на енергетиката и климата
    Окончателният актуализиран план трябва да бъде представен до 30 юни 2024