четвъртък, 02 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1908 прочитания

    Иван Чернев е новият Председател на УС на Сдружението за модерна търговия

    Kaufland България поема председателството на сдружението, което обединява едни от най-големите компании в търговията на дребно в страната
    18 април 2024, 17:06 a+ a- a

    Иван Чернев - Главен Изпълнителен Директор на Kaufland България и Председател на УС на Сдружението за модерна търговия. Снимка: Kaufland

    Kaufland България обяви, че поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ) в следващите три години. Главният Изпълнителен Директор на веригата Иван Чернев ще бъде Председател на Управителния съвет на сдружението.

    Сдружението за модерна търговия обединява едни от най-големите компании в търговията на дребно в страната и от създаването си работи активно за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика. Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подпомагане развитието на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

    „Приемаме председателството на Сдружението за модерна търговия с отговорност към постигнатото и с готовност да го надграждаме и развиваме. Пред нашия бранш в следващите няколко години предстоят множество предизвикателства – както по отношение на въвеждане на еврото, така и на различни законодателни промени, които убеден съм, можем да преминем по най-добрия начин само с ясен, конструктивен диалог и поставяне на точни и конкретни цели. Ние ще продължим да сме двигател за иновации и позитивни промени, които да добавят стойност към всичко, което СМТ и неговите членове правят“, коментира Иван Чернев.

    „Вярвам, че лидерските умения на г-н Чернев и високата експертизата на екипа на Kaufland България ще се разгърнат още по-мащабно по време на техния мандат и ще надградят постиженията на СМТ“, заяви на свой ред Николай Вълканов - Изпълнителен Директор на СМТ.

    Иван Чернев оглавява Kaufland България от 2018 г. От встъпването му в длъжност до момента веригата премина през активна фаза на модернизация на своите обекти, откри нови хипермаркети, втора логистична база в с. Стряма и създаде първата си национална марка „Брей!“. Под негово ръководство компанията утвърждава своята водеща позиция в сектора за модерна търговия у нас. Иван Чернев има над 15 години опит в Kaufland, през които е управлявал различни отдели в структурата ѝ в няколко европейски държави.

    Kaufland България е един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19
    преди 1 ден
    преди 1 ден
    ЕК започна разследване срещу Meta
    Производството е по новия закон за цифровите услуги
    преди 2 дни
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично
    преди 2 дни
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 2 дни
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места