неделя, 21 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4499 прочитания

  9 фирми бяха отличени в национален конкурс за иновации

  Три от тях са победители в новата категория за новостартирало предприятие
  05 декември 2013, 21:05 a+ a- a

  Националният конкурс за иновативно предприятие на годината се организира за девети пореден път от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Министерството на икономиката и енергетиката и Представителството на ЕК в България.

  Конкурсът цели да покаже успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии, и да привлече вниманието на широката общественост към постиженията на българските предприятия в областта.

  В област "Иновационен хъб" победител е Интерконсулт България ООД - българска софтуерна и консултантска компания с повече от 15 години опит на пазара.

  В област "Пазарно лидерство" беше отличена Мехатроника АД - иновативно предприятие за конструиране и изработка на автоматични машини за производство, пълнене и запечатване на гъвкави опаковки за козметичната, хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичната промишленост.

  В категория "Качество на живот" беше отличена фирма АМЕТ ООД - разработване, производство и реализация на електронни и механични изделия и компоненти за медицинско оборудване.

  В "Зелена иновация" наградата грабна ДеКони Интернешънъл АД за своя уникален в световен мащаб мобилен образователен център „3D Екобус“ – изцяло брандиран отвън и отвътре автобус, оборудван с 42” 3D подвижни екрани, Dolby Digital Surround Sound и Audience Response System (ARS) за провеждане на обучение на деца от 1-и до 4-и клас по тема „Опазване на околната среда и разделно събиране на отпадъци от опаковки“.

  В област "Устойчиво иновативно поведение" беше наградена АМГ Технолоджи ООД - иновативно предприятие в областта на нанотехнологиите и вградените системи, което разработва и произвежда високотехнологични сензори за вграждане в широк спектър от прибори и микросистеми.

  За "Социално въздействие" беше наградено училището по роботика Робопартанс - единственото училище по роботика, което предоставя не просто отделни занятия по роботика, а цялостна учебна програма с продължителност от 3 до 5 години.

  В област "Иновативно новостартирало предприятие" бяха отличени три компании. Плейграунд Енерджи ООД стартира преди година и половина с разработка на иновативни играчки за детска площадка с вграден генератор, който превръща кинетичната енергия в звуци и светлина със стимулиращ и образователен ефект.

  Хътгрип ООД беше отличена за разработката на софтуер, който помага на малки, средни и големи предприятия да предвиждат и предотвратяват производствени аварии, да подобряват процесите и да оптимизират използваните ресурси и енергия.

  Уча.се разработва цялостна платформа за онлайн обучение, която включва видео уроци, упражнения, алгоритми за връзка между упражненията и видео уроците, както и онлайн сесии с учители на живо.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 2 дни
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  18 април 2024, 16:05
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  18 април 2024, 15:57
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  18 април 2024, 15:14
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство