събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  12872 прочитания

  Белгийска компания ще строи завод за авточасти край Пловдив

  Malmar планира да разкрие 150 работни места
  14 юли 2016, 14:12 a+ a- a

  Белгийската компания Malmar планира да открие производствено предприятие в България. „Горди сме да обявим, че откриваме нов завод в Пловдив през третото тримесечие на 2016”, отбелязва Коен Десимпелер, мениджър продажби и бизнес развитие на Malmar, цитиран от специализираното издание beAutomotive.

  Компанията произвежда части за офроуд и тежкотоварна техника. Сред клиентите й са водещи марки като Volvo Trucks, Volvo Buses, Renault Trucks, Caterpillar, Cargotec (Hiab & Kalmar), Atlas Copco и Dynapac.

  Освен в Белгия Malmar има завод и в Латвия със над 150 души персонал.

  „Новият завод, базиран в Южна Европа, в нискоразходна локация, ще се фокусира изключително върху производството”, подчертават от компанията.

  Компанията ще е част от „Тракия икономическа зона” (ТИЗ). Пред вестник „Марица” съуправителят й Пламен Пенчев посочва, че компанията е наела 1000 кв. м. площ, като планира през 2017 да започне строителство на собствено предприятие в ТИЗ с около 150 души служители. То ще е разположено на около 4000 кв. м застроена площ.

  Пред вестник „24 часа” Пенчев обяви, че е започнало и строителството на жилища за работници в ТИЗ. Проектът предвижда на първия етап да се построят 85 апартамента, които впоследствие ще достигнат 250.

  „В тях ще бъдат настанени квалифицирани кадри, които няма къде да живеят, но са нужни за бизнеса”. Идеята е компании да наемат от ТИЗ квартирите и да ги предоставят на свои служители. Те пък от своя страна ще могат да ги купят, като теглят кредит с подкрепата на работодателите си. 10 от най-големите фирми в „Тракия икономическа зона” застават зад проекта за жилища за индустрията, който кандидатства за финансиране от програма „Джесика”. Около 8 млн. лева ще струва построяването на един блок с домове за работници. Планирани са още два.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 16 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 16 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 17 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 21 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила