петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  14721 прочитания

  Американска компания плаща по 2 хил. долара на служителите си да отидат на почивка

  Според шефа на маркетинг компанията нестандартната придобивка прави служителите по-продуктивни
  30 септември 2016, 10:28 a+ a- a

  Атрактивна придобивка на служителите си предлага американската маркетингова компания SteelHouse. Тя плаща по 2 хил. долара годишно на служителите си да отидат където искат и да правят каквото искат, стига да е законно. Парите може да се разпределят за няколко пътувания или да се похарчат наведнъж.

  „Когато казахме на хората, че те могат да си вземат отпуск, когато и колкото им е удобно, те първоначално не знаеха как да реагират”, разказва пред Business Insider Марк Дъглас, изпълнителен директор на SteelHouse.

  Това се случва през 2010, когато компанията е основана. Година по-късно Дъглас измисля решение, а именно – да плаща на служителите си да отидат на почивка.

  „Нашата култура е много проста. Основава се на доверие и амбиция”, допълва Дъглас.

  Имало е хора, които предпочитали вместо почивка да получат в кеш бонуса от 2 хил. долара. Дъглас обаче е непреклонен по отношение на това как трябва да се използват парите. „Искам да отидете някъде и да се забавлявате”, казва им той.

  Резултатите говорят сами за себе си, споделя Дъглас. През последните три години само пет от 250 души са напуснали компанията, като трима от тях са го направили по лични причини. Освен това след почивката служителите се връщат презаредени и са по-продуктивни.

  Дъглас разказва, че се вдъхновил за идеята от личния му опит в компании, които окуражавали служителите си да отидат на почивка. „Едно е да кажеш: „”Имате три седмици отпуск”, както повечето компании правят. И съвсем друго: „Имаш пари и ако не отидеш на почивка, за да ги похарчиш, парите ти изгарят”, коментира Дъглас.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  преди 12 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 13 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 16 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 17 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон