понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7377 прочитания

  Osram откри завода си край Пловдив

  Инвестицията на немската компания е за 50 млн. лева и с нея се създават 900 работни места
  19 октомври 2017, 16:35 a+ a- a

  Вторият по големина в света производител на светлинни тела - германската компания Osram, откри първия си завод в България.

  Инвестицията е за 50 млн. лева и с нея се създават 900 работни места.

  Инвестиционният проект включва изграждане на завод на компанията в близост до гр. Пловдив за производство на електронни баласти, драйвери и светодиодни модули. Българският завод е част от бизнес звеното „Дигитални системи“ на OSRAM, което отговаря за разработването, производството и продажбите на електронни компоненти за осветление.

  Основните продукти за осветителната индустрия, които ще се произвеждат в новия завод в Пловдив са: електронни баласти (Electronic Control Gears-ECG) за LED модули и драйвери и електронни баласти (Electronic Control Gears-ECG) за традиционното осветление. Произведените продукти ще се продават на OSRAM, която ще управлява дистрибуцията на продукцията до крайните клиенти в Европа.

  Osram e компания със 110-годишна история, със седалище в гр.Мюнхен. Портфолиото варира от високотехнологични приложения, базирани на полупроводникови технологии, като инфрачервено или лазерно осветление, до предлагане на интелигентни и свързани решения за осветление в сгради и градове.

  Към момента проекти на обща стойност от около 800 млн. лв. са входирани в Българска агенция за инвестиции и се подготвят да стартират. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на откриването на завода на технологичния гигант.

   “Виждаме позитивни сигнали и от редица други компании”, каза Манолев. По думите му само от началото на годината са сертифицирани 23 проекта на обща стойност около 300 млн. лв., които предвиждат разкриването на 5000 работни места.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица