събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4172 прочитания

  Дигитално предприемачество в строителството

  Вижте кои идеи бяха валидирани по време на стартъп програма с фокус строителната индустрия
  11 септември 2018, 09:26 a+ a- a

  Пет идеи на млади предприемачи преминаха валидация в първата стартъп програма в България, фокусирана върху разработването на дигитални решения за строителната индустрия. Това са 3Drawings, GEOONLINE, СтроITeл AppTicket, iBIM и Building Line DB, съобщават от Strategy+ Business Lab

  3Drawings представя решение за визуализиране на BIM модели посредством Augmented Reality при строителството на сгради.

  GEOONLINE е онлайн платформа, свързваща геодезистите в България с техните клиенти.

  СтроITeл AppTicket  разработва мобилно приложение, което улеснява комуникацията на клиента с изпълнителя на ремонтно-довършителните работи в дома му. От първоначалния оглед до приемането на свършената работа от страна на клиента – клиентът може да контролира всичко през смартфона си.

  iBIM е стартъп компания, която създава цялостно решение за строително проектиране чрез BIM системи.

  Building Line DB разработва уебплатформа, която съдържа най-необходимите документи, формуляри и справки, свързани със строителния процес.

  Преакселераторната програма „Дигитално предприемачество в строителството“ се проведе  в периода април – юни 2018 г.  Тя представлява 10-седмичен цикъл за валидиране на стартъп идеи. Включва над 60 часа съвместна работа в присъствени уъркшопи, над 30 часа екипна работа и над 20 часа лични бизнес консултации, предоставени от бизнес ментора Силвия Павлова. 

  В рамките на програмата младите предприемачи бяха наставлявани от Advisory Board, в който взеха участие представители на строителната и IT индустриите в България, ABLE Bulgaria и Университетът за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Участниците също така имаха достъп до финансиране при две събития, организирани пред представители на VC фондовете Eleven Ventures и LAUNCHub и представители на корпоративни инвеститори.

  През 2016 – 2018 г. повече от 100 участници са преминали през Преакселератора и другите бизнес симулации по Предприемачество, организирани под бранда на Strategy+ Business Lab.

  Включването в Преакселератора е отворено, както за хора, желаещи да валидират своя бизнес идея, така и за хора без конкретна идея, които обаче желаят да натрупат необходимите бизнес знания за стартиране на собствена компания.

  След този успешен пилотен проект, Strategy+ Business Lab планира следващото издание през 2019 г. Фокусът на бъдещото издание ще бъде насочен не само към строителната индустрия, но и към други много динамични индустрии в България.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 16 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 16 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 17 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 22 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила