неделя, 14 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3555 прочитания

  Направиха първа копка на завода на Leoni в Плевен

  Предприятието ще отвори 2000 работни места в града и ще заработи до края на 2018
  27 септември 2018, 13:44 a+ a- a

  Първа копка на завода на немската компания Leoni беше направена в Плевен. Инвестицията на най-големия производител в Европа и четвърти в световен мащаб на електрически системи, кабели и други компоненти за автомобили, е на стойност 32 млн. евро, от които 16 млн. евро са инвестирани в самата сграда и още 16 млн. евро в оборудване.

  Новата производствена база се очаква да започне функционирането си до края на 2018 и ще отвори между 2000 и 2500 нови работни места в региона. 

  Площта на завода в Плевен е 28 120 кв. м., от които около 14 000 са за производствени мощности. Останалата част ще бъде заета от съблекални, столова и зона за обучения. Пълният капацитет на завода ще бъде достигнат постепенно до 2020, според плана на адаптиране на пространството към нуждите на производството.

  "Част от нашата мисия в региона ще бъде не само да сме полезни икономически, но и активно да допринесем за социалния му живот“, заяви Ралф Маус, директор оперативни дейности и производство в Леони, направление “Кабелни системи”.

  Компанията вече започна да търси и наема специалисти по качеството, логистиката, контрол по производството, инженери, човешки ресурси, администрация, счетоводство и други.

  От Leoni вярват, че откриването на производство в България е стратегическа стъпка в развитието на бизнеса им в Източна Европа. От българска страна инвеститор и основен строител със сключен дългосрочен договор за наем е „Хоризонт-Иванов“, който е инвестирал в проекта 16 млн. евро.

  Leoni разполага с 94 завода в 31 страни и около 88 000 служители. Консолидираните продажби на компанията са 4.9 млрд. евро през 2017. Компанията присъства в Югоизточна Европа от повече от 15 години и има производствени бази в съседните страни Румъния и Сърбия.

  Местното управление на Leoni за България се представлява от Анджрей Амброзиак (Andrzei Ambroziak) – управителен директор и Елица Цанева – търговски директор. Строително-инвестиционна компания „Хоризонт – Иванов“ е инвеститор и основен строител на завода.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 2 дни
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 2 дни
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 2 дни
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 2 дни
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 2 дни
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI