събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3297 прочитания

  Направиха първа копка на завода на Leoni в Плевен

  Предприятието ще отвори 2000 работни места в града и ще заработи до края на 2018
  27 септември 2018, 13:44 a+ a- a

  Първа копка на завода на немската компания Leoni беше направена в Плевен. Инвестицията на най-големия производител в Европа и четвърти в световен мащаб на електрически системи, кабели и други компоненти за автомобили, е на стойност 32 млн. евро, от които 16 млн. евро са инвестирани в самата сграда и още 16 млн. евро в оборудване.

  Новата производствена база се очаква да започне функционирането си до края на 2018 и ще отвори между 2000 и 2500 нови работни места в региона. 

  Площта на завода в Плевен е 28 120 кв. м., от които около 14 000 са за производствени мощности. Останалата част ще бъде заета от съблекални, столова и зона за обучения. Пълният капацитет на завода ще бъде достигнат постепенно до 2020, според плана на адаптиране на пространството към нуждите на производството.

  "Част от нашата мисия в региона ще бъде не само да сме полезни икономически, но и активно да допринесем за социалния му живот“, заяви Ралф Маус, директор оперативни дейности и производство в Леони, направление “Кабелни системи”.

  Компанията вече започна да търси и наема специалисти по качеството, логистиката, контрол по производството, инженери, човешки ресурси, администрация, счетоводство и други.

  От Leoni вярват, че откриването на производство в България е стратегическа стъпка в развитието на бизнеса им в Източна Европа. От българска страна инвеститор и основен строител със сключен дългосрочен договор за наем е „Хоризонт-Иванов“, който е инвестирал в проекта 16 млн. евро.

  Leoni разполага с 94 завода в 31 страни и около 88 000 служители. Консолидираните продажби на компанията са 4.9 млрд. евро през 2017. Компанията присъства в Югоизточна Европа от повече от 15 години и има производствени бази в съседните страни Румъния и Сърбия.

  Местното управление на Leoni за България се представлява от Анджрей Амброзиак (Andrzei Ambroziak) – управителен директор и Елица Цанева – търговски директор. Строително-инвестиционна компания „Хоризонт – Иванов“ е инвеститор и основен строител на завода.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 16 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 16 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 17 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 22 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила