понеделник, 29 ноември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3133 прочитания

  Melexis България стартира програма за млади специалисти без опит

  Fresh graduate се провежда за пета поредна година и е насочена към наскоро завършили студенти с техническо образование в България
  02 октомври 2018, 15:05 a+ a- a

  За пета поредна година Melexis България стартира програмата Fresh graduate, насочена към наскоро завършили студенти с техническо образование в България, съобщават от компанията за микроелектроника. В програмата могат да кандидатстват млади специалисти, които активно търсят работа, без практически опит или трудов стаж.

  Fresh graduate стартира с 6 месечна вътрешна академия, в която са заложени обучения и тренинги от опитни специалисти в компанията. Целта на програмата е наскоро завършилите студенти да навлязат в света на бизнеса, да станат част от екипа и да работят по реални проекти. 

  Тази година към Fresh Graduate се присъединяват 7 човека в отделите Развой, Тест и Поддръжка. Всяка година през месец март програмата се обявява на сайта на компанията. Май се провеждат интервюта с кандидатите, а одобрените участници стават ясни през месец юни.

  “По този начин кандидатстващите имат пред себе си ясна концепция и план, по който ще работят, когато стартират в програмата през месец октомври. Програмата продължава 6 месеца и е платена, като се предвижда и една седмица обучение извън страната. За следващата година ще търсим млади специалисти в отделите Процес, Дизайн, Тест, Качество и Поддръжка“, заяви Виктор Tрифонов, мениджър „Човешки ресурси“ в Melexis България.

  Fresh Graduate е разработена от български екип, като с времето се превръща в международна практика за Мелексис. От 2014 г. до момента общо 40 човека остават на работа в компанията в България след преминаване по програмата. Цялостната успеваемост на Fresh graduate е 90%.

  Melexis България е най-голямото представителство в структурата на белгийската компания, която е световен лидер в развоя на микроелектронни компоненти за нуждите на автомобилната промишленост, индустриалния и потребителския сектор.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  АИКБ: Сивият сектор у нас е 21,5%
  Методика за превенция на недекларираната заетост ще помага на работодателите да не допускат сиви практики
  преди 8 часа
  Хапчето на Merck е значително по-малко ефективно от първоначално съобщеното
  Според новите данни ефективността му срещу хоспитализации и смърт е 30%
  преди 9 часа
  109-ият магазин Lidl отвори врати в София
  Обектът е построен на мястото на някогашната Къпалня „Чайка“ на бул. „Тодор Александров“ в ж.к. Разсадника
  преди 11 часа
  eMAG стартира програмата „От България“ в подкрепа на малките производители
  От програмата могат да се възползват малки местни производители, НПО и занаятчии
  преди 11 часа
  30% от бизнеса в сектор „Търговия, транспорт и ресторантьорство“ отчита намалени приходи
  През октомври почти 30% от нефинансовите предприятия у нас отчитат намалени приходи