сряда, 22 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10800 прочитания

  IT JOBS in BG: Python Developer

  Какви са отговорностите, технологиите и възнагражденията за тази позиция, научете от Инес Иванова - трейнър в Software University
  25 октомври 2018, 17:01 a+ a- a

  Технологичният сектор е един от най-активните, търсенето на хора е огромно, а предлаганите възнаграждения - сред най-високите у нас.

  За да сме полезни за всички, които се интересуват от ИТ сферата, но все още не са избрали направлението и технологиите, към които да се насочат, ще разкажем за някои от най-популярните позиции в бранша.  Какви умения и отговорности се изискват, какви технологии се използват най-често и какви са типичните стартови възнаграждения, които предлагат компаниите в България.

  За позицията Python Developer ще ни разкаже  Инес - Front-End Developer към стартъп компания в областта на Data Science. Най-богат опит има в езиците Python, C#, ТypeScript (Angular 5), a отскоро развива уменията си и в C++. Тя също така е и трейнър в Software University.

  Кои са основните изисквания, за да стартираш на позицията Python Developer?
  Когато говорим за човек, който сега излиза от академия или университет и има желание да стартира своята кариера като Junior Developer, той трябва да има основни познания като: работа с бази данни, разбиране на основните принципи на ООП – енкапсулация, наследяване, абстракция и полиморфизъм, различни дизайн pattern-и и добри практики за писане на качествен програмен код. Хубаво е да е запознат с Git, както и с agile методологията.
  Когато говорим за Python по-конкретно, е добре да има познания в основните разлики между 2.7, 3.6 и 3.7 версиите на езика, също така да разбира множествено наследяване. Плюс е да има някакъв опит с framework и да знае какво означава да изгради RESTful APIs. 

  Какви са отговорностите на един Python Developer?
  Според мен най-важната отговорност на един Junior Developer е да има желание да се учи, да има изграден навик да чете много в интернет и да пробва различни стратегии, за да се справи сам с възложените задачи, а когато наистина не може да намери решение, да се обърне към по-опитните си колеги за помощ. Освен основните работни задължения – имплементиране на таскове и тестване, за да се чувства добре един девелопър на работа, е добре да е запознат с работната среда и основните ценности на фирмата и да е съгласен с тях – някои фирми залагат повече на бързината на изпълнение на продукта, а други повече на качеството. Това често се подценява при започването на работа и след няколко месеца довежда до смяна на работното място. Разбира се, бизнесът е определящ за времето, с което разполага екипът, за да завърши проекта или дадена функционалност.
  В обобщение - освен основните задължения, пределно ясни за позиция програмист, девелопърът има отговорността да проучи ценностите на фирмата, да прецени дали е съгласен с тях и ако да - да ги следва.

  С какви технологии  борави един Python Developer?
  Има значение какво изисква конкретният проект, но най-известните технологии и библиотеки са: Django Framework, MongoDB/MySQL/PostgreSQL/SQLite/Redis, os, sys, argparse, ORM , Linux, Flask, AWS, Jupiter Notebook, Tornado и много други.

  Какво e възнаграждението на един Python Developer в България?
  Много зависи дали започва в малка фирма/стартъп, или в голяма утвърдена компания. Нормално е за Junior позиция да не се предлага по-малко от 1000 лв. и повече от 1500 лв. чисто. Като от приноса, нивото на учене и справяне с поставените задачи  заплащането трябва да се вдига през определен период от време.

  Вижте още:
  IT JOBS in BG: Графичен дизайнер/Уеб дизайнер
  IT JOBS in BG: Експерт по дигитален маркетинг
  IT JOBS in BG: Java Developer
  IT JOBS in BG: Blockchain developer
  IT JOBS in BG: C# Developer
  IT JOBS in BG: PHP Developer 
  IT JOBS in BG: JavaScript Developer  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 минути
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton
  преди 2 часа
  EY: България е сред малкото страни в ЕС с ръст на чуждите инвестиции през 2023
  У нас са реализирани 27 инвестиционни проекта, които са осигурили близо 2000 нови работни места миналата година, показва нов доклад
  преди 2 часа
  Ето кои са най-говоримите езици в Европа
  54% от българите говорят поне един чужд език, сочи ново проучване
  преди 4 часа
  БНБ: Не се наблюдава прегряване на ипотечния пазар в момента
  Централната банка обаче затяга правилата за отпускане на ипотечни заеми