вторник, 23 юли 2019   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1256 прочитания

    Стартъп представи 3D-принтирана пържола

    Ястието е вегетарианско
    07 януари 2019, 13:12 a+ a- a

    Според някои анализатори световното потребление на месо ще достигне 388 млн. тона до 2030, което е с около 40% повече отколкото през 2011. Нарастващата консумация е причина за развитието на множество алтернативи - от месо, отгледано в лаборатория, през ферми за насекоми до 3D-принтирани храни с растителен състав.

    Джузепе Шонти, д-р по Биомедицина и основател на Nova Meat, е разработил своето кулинарно произведение, комбинирайки протеини от ориз, грах и водорасли. Съставките образуват паста, която се поставя в спринцовки. Всяка от тях пък служи като писец на 3D принтер.

    Машината може да произведе близо 100 гр. продукт за около половин час, твърди Шонти. Според него е успял да създаде храна с вида и текстурата на месо, а сега остава да направи и вкуса ѝ като този на месната пържола.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    Комисията за защита на личните данни започна проверка в НАП
    Комисията трябва да излезе със становище до 16 август
    преди 17 часа
    „Агрополихим” ще инвестира 26 млн. лв. в завод край Девня
    Ще бъдат разкрити нови 12 работни места
    преди 17 часа
    Какви са правата ни, когато сме на път в ЕС?
    Какво трябва да знаем при отменени или закъснели полети, влакове и автобуси?
    преди 18 часа
    Фирма от Русе въведе 4-дневна работна седмица
    Все повече компании по света изпробват тази практика