четвъртък, 28 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  712 прочитания

  Общественият борд на TELUS International кани НПО да кандидатстват за финансиране

  Втората покана за тази година е към читалища, училищни настоятелства, фондации, сдружения и др.
  23 април 2019, 14:08 a+ a- a

   За втори път тази година Общественият борд на TELUS International в България кани НПО да представят свои проекти за финансиране, съобщават оттам.

  След първото заседание на борда одобрение получиха 14 проекта с обща финансова подкрепа от 82 600 лева. Сега е отворена втората покана за финансиране на проекти към читалища, училищни настоятелства, фондации, сдружения и други юридически лица с нестопанска цел. Те могат да бъдат насочени по приоритетните линии на борда - образование, здравеопазване и опазване на околната среда. 

  Неправителствените организации, които желаят да представят проектните си идеи в полето на образованието, здравеопазването и екологията, могат да направят това в периода от 22 април до 27 май включително на https://web2.telusinternational.com/telus-international-community-board/kandidatstvai. 

  В края на месец март на своето първо заседание членовете на Обществения борд взеха решение за одобряване на 14 проекти, предлагащи устойчиви решения на обществено значими проблеми. Някои от тях ще работят по направление на приобщаване на младежи с диабет, по използване на алтернативни методи за положително образование, а така също и облагородяване на градската среда, включвайки междукултурен обмен. 

  За пета поредна година Общественият борд на TELUS International в България подкрепя значими проекти за българското общество, които предлагат решения на актуални проблеми в сферата на образованието, здравеопазването и опазването на околната среда. Пред 2018 година бордът разпредели 150 000 лв. сред 25 проекта, изпълнявани в различни краища на България. Тази година сумата, която ще бъде отпусната за одобрените проекти, е с 20 000 лева повече. Максималната стойност на  финансова подкрепа, която може да бъде отпусната на одобрен проект от неправителствена организация е в размер до 7500 лева.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 минути
  Започва записването при личните лекари на желаещите да се ваксинират
  Записването може да стане по телефона или при лично посещение
  преди 24 минути
  Страните от ЕС приеха насоки за създаването на ваксинационен сертификат
  Целта е да се постигне съвместимост, така че съдържанието на сертификатите да е еднакво и да се установи минимален набор от данни за всеки сертификат
  преди 39 минути
  преди 1 час
  Американската икономика отчете ръст в края на 2020
  Увеличението е минимално, но резултатите са по-добри от очакваното
  преди 1 час
  ЕК удължи срока на действие на Временната рамка за държавна помощ
  Поради продължаващото развитие на пандемията всички мерки във Временната рамка се удължават до 31 декември 2021