петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2739 прочитания

  Voss Automotive обмисля изграждането на нов завод в Източна Европа

  България има интерес той да бъде отново у нас, съобщи главният секретар на Министерство на икономиката, който е на посещение в Германия
  22 август 2019, 10:57 a+ a- a

  Германският производител на автомобилни компоненти Voss Automotive, който има завод в Баховица, Ловеч, обмисля изграждането на ново предприятие в Източна Европа.Това стана ясно по време на среща на главния секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров с изпълнителния директор на Voss Automotive Стефан Отто.

  Туджаров, който е на работно посещение в Германия, обсъди с Ото възможността новата инвестиция да бъде реализирана отново в България, но с друга локация. Владимир Туджаров подчерта предимствата на страна ни, като изтъкна наличието на благоприятна среда за развитието на бизнеса с автомобилни компоненти у нас, както и оказване на подкрепа от българското правителство.

  Германският концерн Voss Automotive има свои представителства в над 13 страни по света, а от началото на месец май 2019 стартира и производственият процес в завода им в България.

  Отто е споделил своите добри впечатления за бизнес климата в България и информирал, че завода вече е сертифициран от страна на VW груп.

  Туджаров участва в работна среща с ръководството на Индустриално-Търговската камара в гр. Дуисбург, Федерална провинция Северен Рейн Вестфалия. На срещата присъстваха почетният консул на България за Северен Рейн Вестфалия - г-н Йостмайер и представител на Агенцията за инвестиции на Федералната провинция. След проведените срещи бе договорено да бъде организирано посещение на делегация от Федералното министерство на икономиката и бизнес средите в Германия на няколко индустриални зони в България. След запознаване на място с добрите практики на страна ни, немските партньори ще придобият и преки впечатления от инвестиционния климат в България.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  преди 12 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 12 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 16 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 16 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон