неделя, 31 май 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1764 прочитания

  Позитивната нагласа може да е ключ към по-дълъг живот

  Проучване разкрива, че оптимистите живеят по-дълго от песимистите
  27 август 2019, 16:03 a+ a- a

  Ново проучване твърди, че хората с позитивна нагласа към живота доживяват до по-голяма възраст от тези с песимистични възгледи. В проучването са участвали 69 хил. жени на възраст между 58 и 86, както и 1400 мъже на възраст между 41 и 90 години. Те са били наблюдавани между 10 до 30 години.

  По време на проучването те са попълнили въпросник, целящ да определи нивото им на оптимизъм. Тези, очакващи в живота им да се случат повече добри неща, отколкото негативни, (между 50% и 70% оптимизъм) са доживели до възраст над 85 години. Най-оптимистичните са живели между 11% и 15% по-дълго от най-песимистичните.

  Авторите на проучването от Университета по медицина в Бостън, САЩ са взели предвид заболявания като сърдечни проблеми, рак и дори депресия. Резултатите потвърждават, че определени психологични фактори може да ограничат продължителността на живота.

  Предходни проучвания доказаха, че оптимистичните хора са по-малко предразположени към развитието на хронични заболявания. Това е първото проучване, което разглежда оптимизма и продължителността на живота.

  Резултатите сочат още, че връзката между оптимистичното мислене и продължителността на живота е нарушена, ако са налице навици като пушене, честа употреба на алкохол, липса на физическа активност и лоша диета.

  Друго откритите от проучването е, че оптимистичните хора може да се възстановят по-бързо от внезапни стресиращи ситуации и изпитват по-малко негативни емоции, свързани с подобни изживявания.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Wizz Air открива нови бази в Малта, Албания и Италия
  Така базите на нискотарифния превозвач стават общо 30
  29 май 2020, 13:57
  €13 млрд. безвъзмездно за България от плана на ЕК за възстановяване след коронакризата
  Ако това финансиране бъде съчетано с финансирането по останалите европейски инструменти, страната ни ще разполага с €26 млрд. безвъзмездна финансова помощ
  29 май 2020, 13:23
  Въвеждането на е-товарителници е в напреднала фаза
  На първия етап те ще важат за вътрешния транспорт
  29 май 2020, 12:03
  29 май 2020, 11:56
  Италия ще признава изтекли български лични документи
  28 държави са потвърдили, че в условията на пандемията ще признават и пропускат българи с изтекли лични документи