събота, 21 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2921 прочитания

  „одело България“ откри завода си край Пловдив

  До 2023 там ще бъдат разкрити близо 400 нови работни места
  22 октомври 2019, 13:34 a+ a- a

  „одело България“ ЕООД откри своя нов завод край Пловдив. Компанията се занимава с производство на осветление за автомобилната индустрия и е част от турския холдинг „Байрактарлар“. 

  Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 години да бъдат наети на работа близо 400 души. За инвестицията си в страната, фирмата получава Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерство на икономиката.

  На събитието присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Той коментира, че преди 4-5 години БВП е бил 50 млрд. лв., а тази година ще бъде над 120 млрд. лв. „Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България... Благодаря на българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива инвеститори“, каза още премиерът. Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо. Според него е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина.

  „одело България“ ЕООД наскоро откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната индустрия. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани дейности – дизайна и производството на автомобилни светлини. 

  Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 24 часа
  Проучване: Първи признаци на консолидация на ритейл парковете у нас
  Споделените пространства се превръщат във все по-важен елемент от офис средата, отчитат от Cushman & Wakefield Forton
  преди 1 ден
  ЕК признава COVID-19 за професионално заболяване
  Вижте работници от кои сектори ще получават обезщетения
  преди 1 ден
  262 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 162 986
  преди 2 дни
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 2 дни
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.