петък, 01 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4805 прочитания

  Hitachi Solutions откри IT център в София

  В следващите 2 години компанията ще наеме 50 специалисти
  06 ноември 2019, 09:13 a+ a- a

  Hitachi Solutions Europe разшири дейността си и отвори IT център в България. Основната стратегия на центъра е да се наемат хора с опит в сферата на Microsoft приложения и технологии, както и основаване на студентската програма на Hitachi Solutions, чрез която всяка година да се наемат и обучат млади специалисти. 

  Hitachi Solutions е част от групата Hitachi, която е работодател на повече от 400 000 души по цял свят. Hitachi Solutions е глобална консултантска компания с близо 3000 професионалисти. Основен фокус е използването и внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft cloud и като един от най-големите Dynamics партньори, компанията е водеща във въвеждането на клиенти в модерния свят.

  Центърът заработи успешно през септември с първите си служители, базирани в София, като към момента фирмата е работодател на общо 10 българи. Плановете са в следващите 2 години в центъра да има най-малко 50 служители, а дългосрочният план е доста по-амбициозен, обясняват от компанията.

  Hitachi Solutions продължава да интервюира кандидати с опит в Microsoft приложенията които внедрява, но поради спецификата на тези бизнес решения и глобален недостиг на специалисти процесът е по-бавен. 


  Hitachi Solutions планира дългосрочна инвестиция в развитието на талант в България, като на първо време ще предлага различни обучителни програми за студенти, също така спонсорира Софийския университет „Свети Климент Охридски“ с техника и средства, за да подкрепи и мотивира студентите да завършат успешно образованието си.

  Hitachi Solutions Europe се разраства изключително бързо, като към момента има над 800 служители и офиси във Великобритания, Германия, Франция и Португалия.

  Основните позиции за които се търсят хора, са софтуерни консултанти и инженери с опит в имплементирането на Microsoft Dynamics ERP, CRM и PowerBИ, както и студенти, завършващи компютърни науки, търсещи постоянна работа и дългосрочна кариера. Освен консултанти, базирани в София, фирмата планира да развие и екипи, чрез които ще се централизира извършването на вътрешно-финансови и маркетинг процеси, за което ще се търсят допълнително хора.

  От Hitachi Solutions уточняват, че в дългосрочен план ще подкрепят и работят с университети от по-малки градове, където възможностите за работа са по-ограничени, като вече се провеждат разговори по планирането на тази инициатива.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев
  Започва да тече 7-дневен срок за формиране на състав на правителство
  преди 7 часа
  Над 17 000 ученици и учители заминават на безплатна почивка
  Децата и ръководителите им ще могат да отдъхват в планински или морски курорт през юли и август
  преди 8 часа
  Петков: България вече има алтернативно трасе за газ
  Другата седмица с гръцкия министър-председател ще дадем старт на газовата връзка с Гърция, обяви премиерът
  преди 8 часа
  Е-адресна регистрация вече в цяла София
  Всички райони вече работят успешно със системата
  преди 10 часа
  ЕС въвежда по-строги регулации за трансфер на криптовалути
  Целта е крипто платформите да проверяват самоличността на клиентите си, за да се ограничат рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма
  преди 13 часа
  Украйна започна да изнася ток за ЕС
  Това ще позволи на Украйна да генерира повече приходи, а ЕС ще получава допълнителна електроенергия на достъпни цени