събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7755 прочитания

  Христо Манов поема ръководството на AVON в Централна Европа

  Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави
  09 май 2012, 10:25 a+ a- a

  Христо Манов поема поста Вицепрезидент за Централна Европа на козметичния гигант AVON. Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави - Албания, Босна, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Хърватия, Черна гора и Чехия.

  Христо Манов има богат опит в сферата на продажбите, управлението на връзките с клиенти, както и в разработването на стратегии за бизнес развитие. Той се присъединява към екипа на AVON като Изпълнителен директор на AVON България. Само за три години Христо Манов разширява бизнеса на компанията с над 50%. Търговското постижение на екипа му е отличено с две награди – „Трансформация на бизнес модел” през 2005 и „Развитие на талантите” през 2006. 

  В периода 2007-2009 Христо Манов е Изпълнителен директор на AVON Русия, а впоследствие заема същата длъжност за целия източноевропейски регион. Под негово ръководство Русия, Украйна, Грузия, Казахстан и Киргизстан стават основни двигатели за разрастване на бизнеса с цели 40% за период от 3 години. В Русия AVON се превръща в козметична марка №1 и третия по големина пазар на компанията. За изключителни бизнес постижения Русия и Украйна са отличени със специалната награда на Председателя на борда на директорите на AVON.

  Преди да се присъедини към AVON, Христо ръководи българския офис на Xerox в продължение на 10 години. В Xerox той достига позиции като Старши мениджър „Операции” за Европа и Азия, Изпълнителен директор за Унгария, Управляващ директор за Дания и Генерален мениджър на Xerox за Скандинавския регион.

  Христо Манов има магистърска степен по „Телекомуникации и инженеринг” от Технически Университет - София. Завършва и магистърска програма по „Бизнес администрация” с академично отличие. Христо е женен и е баща на две дъщери. Като любител на силните усещания, той практикува фрийрайд спускане и ветроходство, като притежава сертификат за управление на яхта. Любовта към пътуванията го отвежда до повече от 100 държави по света.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 16 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 16 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 17 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 22 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила