неделя, 09 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1451 прочитания

  13 урока от живота в изолация

  Робин Шарма споделя своите поуките от последните месеци
  02 юни 2020, 11:20 a+ a- a

  Какви уроци и поуки можем да си извлечем от живота в изолация през последните няколко месеца? Популярният автор и експерт по лидерство Робин Шарма изброява 13 урока в блога си.   

  1. Истинско изцеление, трансформация и еволюция се случват не навън в света, а дълбоко в пустота - в тишина и уединение.

  2. Да бъдеш принуден да стоиш на едно място за продължително време също предоставя рядката възможност за изключителна креативност.

  3. Периодите на дискомфорт са периоди на велик растеж. Ние не израстваме особено много, когато всичко е прекрасно.

  4. Вирусът сближи много семейства. Хората, които трябваше да простят, са простили. Счупените огради са оправени. Храненето заедно отново означава нещо.

  5. Простите неща отново изглеждат специални. Свежи зеленчуци. Разходка в парк. Посещение на ресторант. Полет със самолет. 

  6. Пандемията принуди всички ни да забавим темпото и ни предостави невероятен шанс да опознаем по-добре себе си. Нашите преимущества и таланти. Нашите страхове и болки. И използвайки този период, за да се самоусъвършенстваме, преобразуваме трагедията в тържество.

  7. Мнозина осъзнаха, че всички неща, закупени, за да изглеждат добре на улицата, имат нулева стойност, когато никой не е на улицата.

  8. Хората отново четат книги. Класика и съвременни романи. Поезия и биографии. Обогатяват себе си вместо да се правят на заети и да се превръщат в киберзомбита.

  9. Страданието отвори много човешки сърца в този нов свят. Съседите си помагат взаимно. Непознати се усмихват един на друг. Твърдостта, която много от нас използвахме, за да не наранят сърцата ни, ерозира. Бавно. Но сигурно.

  10. Виждаме отново Майката Природа да диша. Без полети на самолети, без работещи фабрики и плаващи кораби, небето, земята и океаните се върнаха към същността си. 

  11. Много хора използваха изолацията като лаборатория, за да научат нови умения и преосмислят много неща и когато всичко се отвори, те да са много по-подготвени и полезни.

  12. Повечето от нас стават все по-находчиви. Изразходват по-малко. Грижат се повече. Правят нещата с това, което имат. И изпитват повече благодарност.

  13. Това е време на духовно пробуждане. Когато нещата се разпадат, на хората се предоставя възможност да се преродят. Част от нас умира, но заедно с това ставаме по-креативни, смели, щедри и полезни. Освободихме се от това, което трябваше да е, и приехме това, което е. И това е благословия. Не е проклятие.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  07 август 2020, 16:09
  Германия ще изисква всички пристигащи да бъдат изследвани за COVID-19
  Разходите за тестовете ще бъдат покрити от германското правителство дори когато пътуващи посетят рискова страна без основателна причина
  07 август 2020, 15:24
  07 август 2020, 14:35
  Туристическият бизнес в Поморие: Предвид пандемията сезонът е добър
  До момента в област Бургас са почивали над 360 хил. туристи, по-голямата част от тях са българи
  07 август 2020, 11:55
  Ръст на потребителското доверие у нас през юли
  И градското, и селското население очаква очакват влошаване на финансовото си състояние през следващата година
  07 август 2020, 11:23
  Асимптоматичните пациенти също отделят коронавирус в големи количества
  Ново проучване показва, че около 30% от инфектираните изкарват заболяването без никакви симптоми, но въпреки това го разпространяват