неделя, 27 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  703 прочитания

  Бъдещият офис ще бъде по-гъвкав

  Повече от половината от ползвателите на офис площи в София ще променят модела си на работа от изцяло традиционнен офисен модел към изцяло дистанционен или полу-дистанционен модел, сочи ново проучване
  22 юли 2020, 14:30 a+ a- a

  Бъдещият офис ще бъде гъвкав, като по-голямата част (57%) от работните места ще са разположени в стандартния офис, една трета (32%) от служителите ще работят от вкъщи, а 11% ще използват гъвкави офис пространства. Това сочи проучване на MBL компания, специализирана в консултантски и брокерски услуги в областта на бизнес имотите, съвместно със Sterling Serviced Offices Group сред 100 наемателя на офис площи в София, за да проследят ефекта от COVID-19 върху бизнеса по време на кризата, както и евентуални промени във виждането на наемателите относно офис пространствата.

  Около две трети (63%) от анкетираните очакват негативен ефект върху бизнеса във връзка с пандемията, докато при 19% не се очакват значителни промемени. 7% са песимисти относно краткосрочните и дългосрочни резултати, докато при 11% от компаниите са се появили нови възможности за разрастване в резултат на пандемията.

  По-голямата част от наемателите (42%) нямат планове за промяна на броя служители, докато 30% все още не са сигурни дали ще има някакъв ефект върху броя на персонала. Само една пета от анкетираните наематели дават негативна обратна връзка, предвиждайки съкращения, а 9% планират разрастване.

  Измежду наемателите се наблюдават и планове за дългосрочна промяна на конвенционалните офис пространства. Повече от половината (55%) от ползвателите на офис площи са съгласни (12% от които са категорични), че в резултат на пандемията компанията им ще промени модела си на работа от изцяло традиционнен офисен модел към изцяло дистанционен или полу-дистанционен модел. Една пета (20%) от анкетираните все още са несигурни дали ще бъдат приложени нови методи на работа, докато 25% остават консервативни и са по-скоро склонни да продължат да работят по вече установените начини.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  25 септември 2020, 16:55
  ЕК предлага нов пакет за цифровите финансови услуги
  Комисията предложи за първи път ново законодателство за криптоактивите
  25 септември 2020, 16:42
  Tesla съди администрацията на Тръмп
  Производителят иска да премахне забраната за внос на хардуер за автомобилите им
  25 септември 2020, 14:35
  Борисов: Няма да се правят КПП-та, няма да се затварят градове
  Тенденцията в страната ни е за намаляване на новозаразените за разлика от Европа, където увеличението е 22% за последните 2 седмици
  25 септември 2020, 14:19
  КНСБ поиска по 15% ДДС и данък върху доходите
  Синдикатите предлагат и въвеждане на еднократен данък богатство за 2020 г.
  25 септември 2020, 12:51
  Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала
  Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ