неделя, 27 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  543 прочитания

  Между 25 и 90% е спадът в резервациите на жилища, отдавани краткосрочно

  Агенция Antre обяви, че предлага алтернатива на собствениците, които отдават имоти през AirBnb и Booking
  30 юли 2020, 10:39 a+ a- a

  От началото на пандемията спадът в резервациите на жилища, отдавани краткосрочно, варира между 25-90% в световен мащаб. Прогнозите са тези стойности да се запазят в перспектива за поне още година.

  С оглед на спада българската компания за имоти Antre обяви, че предлага два спасителни варианта на собствениците на краткосрочно отдавани жилища.

  Първият е собственикът да получава наем от агенция Antre за всеки ден, през който жилището е свободно, като самият имот се отдава вече дългосрочно. По този начин хостовете на жилища в платформите за краткосрочно отдаване ще увеличат приходите си и ще намалят пропуснати ползи, докато пазарът се възстанови.  

  При втория вариант собствениците могат да излязат от инвестицията, като осребрят жилището си при все още висок пазар. Тук агенцията и/или нейни клиенти просто инвестират в жилището, купувайки го от собственика.   

  Нуждите от подобни решения ясно се очертават през кризисни месеци, когато стана видимо, че пазарът при краткосрочните наеми няма да се възстанови с нормализирането на живота в градовете, коментират от Antre. Авиокомпании разредиха полетите и в своите прогнози залагат евентуални печалби едва през 2022 г., а миграцията на хора е основният фактор, който движи пазара при краткосрочните наеми. Ето защо през последните месеци хостове и цели компании управляващи апартаменти за краткосрочно отдаване се обръщат към консултанти от имотния бранш с идеята да се намерят компромисни решения за намаляване на загубите в сектора, отбелязват още от Antre. Това са и причините, които провокират изграждането на двата спасителни варианта, целящи да подсигурят домакините на жилища за краткосрочно отдаване. 

  От агенцията съветват хостовете да вземат бързи кризисни мерки и приканват и други агенции за имоти да се включат в инициативата. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  ЕК предлага нов пакет за цифровите финансови услуги
  Комисията предложи за първи път ново законодателство за криптоактивите
  преди 2 дни
  Tesla съди администрацията на Тръмп
  Производителят иска да премахне забраната за внос на хардуер за автомобилите им
  25 септември 2020, 14:35
  Борисов: Няма да се правят КПП-та, няма да се затварят градове
  Тенденцията в страната ни е за намаляване на новозаразените за разлика от Европа, където увеличението е 22% за последните 2 седмици
  25 септември 2020, 14:19
  КНСБ поиска по 15% ДДС и данък върху доходите
  Синдикатите предлагат и въвеждане на еднократен данък богатство за 2020 г.
  25 септември 2020, 12:51
  Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала
  Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ