неделя, 27 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  386 прочитания

  Възстановяването на реклами от Google компенсира първия спад в продажбите на Alphabet

  Компанията съобщи, че ще наеме голям брой наскоро завършили специалисти
  31 юли 2020, 10:19 a+ a- a

  Рекламните продажби на Google се възстановиха след спада през март по време на пандемията на коронавирус, съобщиха от компанията-майка Alphabet Inc. Така те успокоиха притесненията след първия тримесечен спад на продажбите за 16 години като публична компания, съобщи „Ройтерс“.

  Стойността на акциите на Alphabet остана почти непроменена спрямо стойността им преди пандемията, след като компанията съобщи, че приходите са се свили с 2% през второто тримесечие, по-малко от оценката на анализаторите за 4% спад.

  Alphabet, чиито продажби от реклама представляват около 78% от приходите, пострада по време на последното икономическо забавяне, тъй като маркетингът често е първата бюджетна позиция, която отпада.

  Но Google и нейните конкуренти за онлайн реклама Facebook Inc и Amazon.com Inc отчетоха по-добри резултати по време на пандемията, отколкото в минали рецесии.

  Със своите основно безплатни инструменти за уеб сърфиране, гледане на видео и телеконференции, Google стана голяма част от живота на много потребители, тъй като карантинните мерки принудиха хората да разчитат на интернет за работа и развлечение. От своя страна, интернет стана по-привлекателен за рекламодателите, отколкото телевизията, радиото и други канали.

  Продажбите на реклами в YouTube са се увеличили с 6% през второто тримесечие, а ръстът им е дори още по-бързо към края на юни, каза Рут Порат, главният финансист на Alphabet. Продажбите на реклами в партньорски мрежи спадат с 10%, но „се подобриха малко към края на тримесечието, тъй като разходите на рекламодателите започнаха да се възстановяват“, добави тя.

  Общият приход за второто тримесечие е $38,3 млрд., като това е най-бавният растеж на компанията, откакто отбеляза 2,9% увеличение по време на Голямата рецесия през 2009 г.

  Alphabet обяви увеличение с 28 милиарда долара за програмата си за обратно изкупуване на акции. Компанията съобщи, че все още възнамерява да наеме голям  брой наскоро завършили образованието си млади хора, въпреки намаляването на  разходите за недвижими имоти и други дейности.

  „Това, което разглеждаме, е всъщност как да преосмислим как ще изглежда работното място“, каза Порат.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  25 септември 2020, 16:55
  ЕК предлага нов пакет за цифровите финансови услуги
  Комисията предложи за първи път ново законодателство за криптоактивите
  25 септември 2020, 16:42
  Tesla съди администрацията на Тръмп
  Производителят иска да премахне забраната за внос на хардуер за автомобилите им
  25 септември 2020, 14:35
  Борисов: Няма да се правят КПП-та, няма да се затварят градове
  Тенденцията в страната ни е за намаляване на новозаразените за разлика от Европа, където увеличението е 22% за последните 2 седмици
  25 септември 2020, 14:19
  КНСБ поиска по 15% ДДС и данък върху доходите
  Синдикатите предлагат и въвеждане на еднократен данък богатство за 2020 г.
  25 септември 2020, 12:51
  Близо 40% от мениджърите на места за настаняване планират увеличаване на персонала
  Близо 35% от управителите отчитат увеличение на приходите през август, показват данни на НСИ