понеделник, 26 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  598 прочитания

  Ален Льожен е новият Директор „Глобални операции“ на HMD Global

  Той притежава над 25-годишен опит в телекомуникациите и експертиза в глобалните операции
  11 август 2020, 15:49 a+ a- a

  HMD Global обяви назначаването на Ален Льожен на новата за компанията позиция директор „Глобални операции“. Льожен притежава над 25-годишен опит в телекомуникациите и експертиза в глобалните операции. Присъединява се към компанията след работата си за OneWeb, където е бил специален консултант, фокусиран върху оперативните стратегии. Ален ще отговаря за надзора на всички операции на HMD Global и ще оглави управлението на инженерния мениджмънт и този на веригата за доставки. Той ще докладва директно на Флориан Сейче, главен изпълнителен директор на HMD Global.

  Ален Льожен, директор „Глобални операции“ на HMD: „С удоволствие приемам това ново предизвикателство в дома на телефоните Nokia. Работейки в мобилната индустрия повече от две десетилетия и половина, съм бил свидетел на огромни промени в начина, по който компаниите оперират в световен мащаб. Необходимостта от бързо адаптиране и развитие никога не е била по-критична за бизнеса от този момент, тъй като компаниите се приспособяват към свят, засегнат от COVID-19. Устойчивите операции играят основна роля за поддържане равновесието при динамична компания като HMD Global, затова с нетърпение очаквам да помогна на бизнеса да запази устрема си и да се приспособи към промените сега и занапред. Телефоните Nokia имат лоялна и бързорастяща база от фенове и се радвам да помогна на компанията да продължи да предоставя висококачествените и достъпни мобилни иновации, които хората познават и обичат."

  Флориан Сейче, главен изпълнителен директор на HMD Global: „Приятно ми е да съобщя, че Ален Льожен се присъединява към нашия екип като лидер на глобалните операции. Той притежава богат опит и задълбочени познания в мобилната индустрия. Неговата многостранна и уникална експертиза с най-високо ниво на оперативна способност за насърчаване на творчеството в научноизследователската и развойна дейност е сред причините да сме уверени, че той ще окаже огромно влияние върху нашето развитие занапред. Ален ще играе ключова роля в хода на трансформацията на бизнеса ни и разширяването на нашето портфолио от продукти и услуги. Назначението му ще укрепи още повече лидерския ни екип. Очаквам с нетърпение да видя как бизнесът ни набира скорост под ръководството на Ален.“

  Преди OneWeb, Льожен е работил с TCL Group, след като компанията придобива подразделението за мобилни телефони на Alcatel. Това е едно от първите за този сектор международни придобивания от китайска компания. Той успешно ръководи интеграцията, както и изследователската и развойна дейност и създаването на продукти. Льожен стои и зад управлението на придобиването от TCL на глобални лицензионни права от канадската компания BlackBerry Limited. След успешното приключване на процедурата той става президент на бизнес отдела BlackBerry Mobile под шапката на TCL и възражда смартфоните BlackBerry като премиум бранд на световните пазари.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 23 минути
  Италия затвори кина, басейни и спортни зали
  Много европейски страни налагат нови мерки в опит да овладеят втората вълна
  преди 42 минути
  Директорът на столичната РЗИ подаде оставка
  Министърът на здравеопазването я е приел
  преди 2 часа
  Remdesivir получи официално одобрение за ползване в САЩ
  Това е първото лекарство, одобрено за лечение на Covid-19 в страната
  преди 2 часа
  Турската лира поевтиня до рекорден минимум
  От началото на годината тя загуби над 25% от стойността си
  преди 2 часа
  22 проекта за инвестиции за 716.2 млн. лв. са сертифицирани от началото на 2020
  Те имат потенциал да разкрият 3 252 нови работни места
  преди 3 часа
  Директорите на училища ще могат да предлагат обучение от разстояние
  Преминаването на начален курс в дистанционна форма на обучение е крайна мярка, уточняват от МОН