четвъртък, 28 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1081 прочитания

  Българин е лауреат на Световната бизнес зала на славата

  Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години
  18 август 2020, 15:30 a+ a- a

  Борис Колев – възпитаник на JA България, бе отличен в една от категориите в Световната бизнес зала на славата, представена от JA Worldwide, съобщиха от организацията.

  Класацията включва значими предприемачи и бизнес лидери от последните два века – от изобретателя на сините дънки до съоснователя на една от водещите биотехнологични компании в света. Борис Колев е отличен в категорията на иноваторите, включваща предприемачи на възраст под 40 години, както и хора, които са фокусирани върху общностите и променят средата около себе си.

  Борис Колев е роден в град Търговище и израснал в София. Присъединява се към JA България, когато е осми клас и участва в проекта „Учебна компания“. Неговата компания напредва бързо и печели награди, докато той е все още в гимназия и през 2005 г. е отличена с трето място в европейското издание на „Компания на годината“, организирано от JA Europe. Същата година, заедно със съучениците си поставя основата на студиото за уеб дизайн – JT Design, а през следващата учебна година създава - ForumsLeague – футболно първенство между интернет форумите, което и до днес е сред най-големите спортни състезания за любители в България. На 18 години Борис основава първата си истинска компания, заедно със своите JA приятели – агенция за маркетинг и връзки с обществеността, JT International. През 2007 г., BusinessWeek определя Борис като eдин от най-добрите млади предприемачи в Европа, а Forbes го нарежда в списъка „30 under 30” през 2013 г. През годините българинът работи по още проекти, един от които CSR България – национална бизнес мрежа за корпоративна-социална отговорност, която обединява стотици компании, неправителствени организации, медии и обществени организации, свързани с устойчивото развитие. Днес Борис е съосновател и инвеститор в серия от компании сферата на софтуера и технологиите, образованието, здравеопазването, околната среда и развитието човешкия капитал.

  В Световната бизнес зала на славата на JA Worldwide, Борис е награден като Иноватор. Това е лицето, което трябва да е вдъхновител, пълен с енергия и да осъществява промяната и иновацията в името на глобалното благо. Другият отличен Иноватор е Аях Бдиер. Тя е разработила методология, насочена към децата за лесно разбиране и възприемане на технологиите и им помага да използват своя творчески заряд за осъществяване на идеи.

  „Имаме зали на славата за атлети, за професионалисти от развлекателната индустрия, но имаме нужда от повече модели за подражание с разнообразие от произход, пол и география, за да вдъхновим младите хора с интерес към предприемачеството и бизнеса. Имаме нужда от млади хора в Близкия Изток, Азия, Африка, Централна и Източна Европа, Южна Америка и други региони на света, които са слабо представени, за да се виждат като бъдещи световни бизнес лидери. Нашата визия бе да оживим историите на бизнес лидерите и иноваторите чрез създаване на дигитален експонат, който е наистина глобален по своя обхват. Световната бизнес зала на славата предоставя вдъхновение на младите хора, докато развиват предприемачески начин на мислене и започват да изграждат своя първи бизнес", споделя Ашееш Адвани, изпълнителен директор на JA Worldwide.

  От 1975 до 2009 г. Световната бизнес зала на славата е отличила 247 лауреата. Някои от тях са основатели на успешни компании, други са били главни изпълнителни директори, пионери в индустрията, издатели. Всеки демонстрира силна ангажираност към своите общности, както на локално, така и на глобално ниво, и всеки от тях е вдъхновявал младите хора, подготвящи се за професионален старт, реализация и предприемачество.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 34 минути
  Американската икономика отчете ръст в края на 2020
  Увеличението е минимално, но резултатите са по-добри от очакваното
  преди 40 минути
  ЕК удължи срока на действие на Временната рамка за държавна помощ
  Поради продължаващото развитие на пандемията всички мерки във Временната рамка се удължават до 31 декември 2021
  преди 1 час
  Близо 7 пункта ръст на бизнес климата у нас в началото на 2021 г.
  Националната статистика отчита тъст във всички сектори
  преди 2 часа
  Decathlon отвори магазин в центъра на София
  Това е 3-ти обект на търговеца на спорти стоки в столицата и 9-ти в България
  преди 2 часа
  СЗО: Европа е изправена пред „пандемичен парадокс“
  Тъй като пандемията продължава повече от година, регионът трябва да се справи и с „паралелна пандемия“ на влошеното психическо здраве