четвъртък, 03 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1066 прочитания

  Джейн Фрейзър е новият изпълнителен директор на Citi

  Бордът на директорите я избра след като Майкъл Кобрат обяви решението си да се пенсионира
  11 септември 2020, 08:59 a+ a- a

  Изпълнителният директор на Citi Майкъл Корбат обяви, че след 37 години в Citi, включително последните 8 като главен изпълнителен директор, той планира да се пенсионира и да се оттегли и от Съвета на директорите през февруари 2021 г. 

  Съветът на директорите избра Джейн Фрейзър, в момента президент на Citi и главен изпълнителен директор на Global Consumer Banking, да го наследи като главен изпълнителен директор през февруари. Тя е избрана и в Съвета на директорите, като встъпва в длъжност веднага. Джейн Фрейзър е в Citi от 16 години и е на настоящите си позиции от 2019 г.

  „Работих с Джейн много години и съм горд, че тя ме наследи. С нейното ръководство, опит и ценности знам, че тя ще стане изключителен главен изпълнителен директор “, заяви Корбат.

  „Вярваме, че Джейн е правилният човек, който да надгради направеното от Майк и да изведе Citi на следващото ниво. Тя има богат опит в нашата сфера на бизнес и региони и ние сме силно уверени в нея. Способността на Джейн да мисли стратегически и да управлява бизнес са уникална комбинация, която ще служи добре на нашата компания“, заяви Джон С. Дюган, председател на Съвета на директорите на Citi.

  Джейн Фрейзър сподели: „Поласкана съм от решението на Управителния съвет и съм благодарна на Майк за неговото ръководство и подкрепа. Начинът, по който екипът ни се е събрал по време на тази пандемия, показва от какво се състои Citi. Нашият баланс е силен, а ангажиментът ни да обслужваме нашите клиенти и общности е още по-силен. Ще направя всичко възможно, за да накарам всички заинтересовани страни да се гордеят с нашата фирма, докато продължаваме да изграждаме по-добра банка и да подобряваме възвръщаемостта си. Ще инвестираме в нашата инфраструктура, управление на риска и контрол, за да гарантираме, че работим по безопасен и стабилен начин и да обслужваме отлично своите клиенти и потребители. Citi е невероятна институция с горда история и светло бъдеще. Радвам се да се присъединя към моите колеги при написването на следващата глава. “

  В момента Джейн Фрейзър е президент на Citi и главен изпълнителен директор на глобалното потребителско банкиране. Нейните глобални отговорности включват всички потребителски бизнеси в 19 държави, включително банкиране на дребно и управление на богатство, кредитни карти, ипотеки и свързаните с тях операции и технологии.

  Преди това тя е била главен изпълнителен директор на латиноамериканския регион на Citi от 2015 до 2019 г. От 2013 до 2015 е главен изпълнителен директор на американското потребителско и търговско банкиране и CitiMortgage. От 2009 до 2013 г. е била главен изпълнителен директор на Private Bank на Citi. Джейн е била глобален ръководител на отдел „Стратегии и сливания и придобивания“ за Citi от 2007 до 2009 г. Тя се присъединява към Citi през 2004 г. в отдела за корпоративно и инвестиционно банкиране. Преди да се присъедини към Citi, е била партньор в McKinsey & Company. Започва кариерата си в Goldman Sachs в отдела за сливания и придобивания в Лондон, а след това работи за Asesores Bursátiles в Мадрид, Испания.

  Джейн Фрейзър е член на Борда на съветниците на декана в Харвардското бизнес училище, служи в Глобалния консултативен съвет на Станфордския университет и е член на Съвета по външни отношения. Има магистърска степен от Харвардското бизнес училище и магистърска степен по икономика от университета в Кеймбридж. Омъжена е с две деца.

  Citi е първата голяма банка от „Уол Стрийт“, която ще има жена изпълнителен директор. С този свой ход институцията се превръща в лидер по отношение на ESG* политиката в САЩ, отбелязва „Ройтерс“.

  *ESG (environmental, social and corporate governance) - Екологични, социални и управленски критерии са набор от стандарти за операциите на дадена компания, които социално осъзнатите инвеститори използват за скрининг на потенциални инвестиции. Екологичните критерии разглеждат как една компания се грижи за природата. Социалните критерии изследват как управлява взаимоотношенията със служители, доставчици, клиенти и общностите, в които работи. Управлението се занимава с ръководството на компанията, заплащането на ръководителите, одитите, вътрешния контрол и правата на акционерите.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  БНБ ще удължи разсрочването на кредитите до 31 март 2021
  Това става, след като Европейският банков орган (ЕБО) позволи на банките ново разсрочване на кредитите за клиенти, пострадали от втората вълна на пандемията от COVID-19
  преди 15 часа
  Великобритания започна приемането на молби за виза
  Страната е готова да приложи новата си емиграционна система след края на преходния период по Брекзит
  преди 15 часа
  България ще получи 11,44 млрд. евро от еврофондовете до 2027
  Европейското съфинансиране за най-бедните региони да остане 85%, се договориха Европейският парламент и Съветът на ЕС
  преди 16 часа
  Канада обяви плановете си за въвеждане на „дигитален данък“
  Страната иска да таксува допълнително компании като Facebook и Google
  преди 17 часа
  преди 17 часа
  Парламентът прие на първо четене закона за индустриалните паркове
  Законопроектът дели индустриалните паркове по два критерия