понеделник, 25 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1023 прочитания

  Съд забави забраната на TikTok в САЩ

  Заповедта може да влезе в сила през ноември, вместо септември
  28 септември 2020, 16:49 a+ a- a

  TikTok спечели първоначалната съдебна битка за забавянето на влизането в сила на заповедта на президента Доналд Тръмп, която забрани предлагането на приложението в САЩ. Съдът определи, че не може да отмени заповедта напълно, но ще я забави до 12 ноември.

  Забраната трябваше да влезе в сила в 4 часа сутринта на 20 септември. По-обстойна заповед ще влезе в сила през ноември 2020, след президентските избори в САЩ.

  Адвокатите на TikTok оспориха, че забраната за предлагането и свалянето на приложението от електронни магазини ще наруши правата в Първата поправка, причинявайки необратими загуби за компанията.

  Тръмп започна процеса по забрана със заповед през август, когато обяви, че китайските TikTok и WeChat заплашват националната сигурност. Президентът твърди, че собствениците на приложението могат да предоставят личните данни на американски граждани на китайското правителство.

  Тръмп настоя приложението TikTok да бъде продадено и управлявано изцяло от американски компании или да рискува да бъде забранено в САЩ. Президентът се съгласи на предложената сделка от Oracle и Walmart, но заяви, че може да промени решението си по всяко време. Двете компании първоначално могат да придобият 20% от нова американска организация, наречена TikTok Global. Тръмп заяви, че може да се отметне, ако Oracle не поеме пълен контрол над TikTok.

  TikTok оспорва, че забраната не е мотивирана от основателно притеснение за националната сигурност и заяви, че е политическа кампания, свързана с увеличеното икономическо напрежение между САЩ и Китай и предстоящите президентски избори.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 септември 2023, 16:19
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  21 септември 2023, 15:37
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  21 септември 2023, 15:30
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  21 септември 2023, 14:51
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица