петък, 04 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  489 прочитания

  Големите американски авиопревозвачи ще отстранят 32 000 сужители

  Според Air Transport Action Group пандемията може да коства до 46 млн. работни места на авиоиндустрията в световен мащаб
  01 октомври 2020, 12:52 a+ a- a

  American Airlines и United Airlines, два от най-големите американски превозвачи, заявиха, че започват отстраняване на над 32 000 работници, тъй като надеждите за спасителен план в последния момент от Вашингтон изчезват.

  И двете авиокомпании са заявили пред служителите си, че ако бъде постигната сделка с американското правителство за спасяване, са готови да прекратят отстраняването, което засягат около 13% от работната им сила преди пандемията.

  Десетки хиляди други служители в тези и други авиокомпании, включително Delta Air Lines и Southwest Airlines, са приели да излязат отпуск или друг вид мерки, целящи намаляване броя на служителите, тъй като превозвачите се борят със здравната криза, която затруднява световната туристическа индустрия.

  Американските авиокомпании молят за още $25 милиарда в подкрепа на заплатите за защита на работните места за още 6 месеца, след като настоящият пакет, който забранява пускането в отпуск или отстраняването на работници, изтича в полунощ на 30 септември.

  American ще отстрани 19 000 служители, включително около 1600 пилоти. Повече от 13 000 служители на United също ще бъдат отстранени, но не и пилоти след споразумение, постигнато тази седмица.

  Американските авиокомпании изпълняват около половината от своите разписания спрямо 2019 г. и отчитат 68% спад в обема на пътниците.

  Въздействието на коронавируса върху пътуванията може да струва до 46 милиона работни места в световен мащаб, според прогнозите, публикувани тази седмица от Air Transport Action Group.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 25 минути
  ЕК призова България да представи стратегия за саниране на сградите
  Брюксел поиска от страната ни да ускори и прилагането на законодателството за опазване на природата
  преди 40 минути
  Ваксината на Moderna създава имунитет за поне 3 месеца
  Това са първите данни за период от няколко месеца, рецензирани от научно издание
  преди 1 час
  Президентите Буш, Обама и Клинтън ще се ваксинират публично
  Целта им е да възстановят доверието в науката
  преди 2 часа
  преди 3 часа
  3280 нови случая на Covid-19 в страната
  Общият брой лабораторно потвърдени случаи на болестта от началото на пандемията е 155 193