четвъртък, 28 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  731 прочитания

  Нов топ мениджмънт в УНИКА България

  Дружеството започва процес на стратегическа трансформация
  20 ноември 2020, 11:15 a+ a- a

  Николай Генчев става президент на Надзорния съвет на УНИКА България

  В УНИКА България (ЗК “УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“), като част от УНИКА груп, която присъства на застрахователния пазар в 18 страни и е номер 5 от застрахователните компании в ЦИЕ, стартира процес на стратегическа трансформация. Целта е компанията все повече да ориентира продуктите и услугите си към клиентските потребности и предпочитания. Водени от това желание, целият бизнес на УНИКА ще бъде структуриран около три Бизнес модела (Ритейл бизнес, Корпоративен и Афинити бизнес и Банково застраховане). Трансформацията има за цел да хармонизира процесите на дъщерните компании на 15-те пазара в Централна и Източна Европа.

  В сила от 1 януари 2021 ще започне работа ново висше ръководство на УНИКА България. Николай Генчев, който е главен изпълнителен директор на УНИКА България в продължение на 11 години, e номиниран за председател (президент) на Надзорния съвет на УНИКА България, както и за същата позиция в дружества от групата УНИКА в още четири държави (Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия). В новата си функция той ще отговаря за развитието на бизнеса в целия регион.

  Борис Паличев е номиниран за длъжността изпълнителен директор и генерален мениджър на УНИКА България. Той се присъединява от екипа на ДЗИ (част от Групата KBC), където е заемал длъжността изпълнителен директор Финанси и Риск, като преди това е бил дългогодишен член на управленския екип на УНИКА България и УНИКА Груп Aвстрия.

  Лоран Жомот е номиниран за изпълнителен директор Финанси и Риск. Той се присъединява от екипа на AXA Чехия и Словакия към екипа на УНИКА България, след придобиването на дъщерните дружества на френската компанията в Полша, Чехия и Словакия през октомври тази година.

  Димитър Тонев, досегашен изпълнителен директор Застрахователни техники, ще поеме функцията на изпълнителен директор Операции и Информационни технологии.

  На изпълнително ниво, реализирането на Бизнес моделите ще бъде представлявано от Албена Георгиева за Корпоративен и Афинити бизнес и Ивана Димова за Банково застраховане.

  „УНИКА България е в много добра изходна позиция за преминаване на следващото ниво. Новата структура ще ни позволи да използваме натрупаните уменията и мащаба си, за да осигурим нужното качество на услугите си за нашите клиенти. Гордея се, че съм част от това начинание.”, коментира Николай Генчев, президент на Надзорния съвет.

  „Новата организация е изцяло насочена към нашите клиентите, като ще ни даде възможност да споделяме познания и технологични решения в цялата Група и така да управляваме по-ефективно и бързо процесите си.“, споделя Борис Паличев, генерален мениджър на УНИКА България.

  УНИКА е една от водещите застрахователни компании в Централна и Източна Европа. Около 20 000 служители и ексклузивни партньори обслужват над 10,1 милиона клиенти в 18 държави. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия и оперира на 15 пазара в Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия и Украйна. Групата УНИКА включва и застрахователни компании в Швейцария и Лихтенщайн.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 28 минути
  Decathlon отвори магазин в центъра на София
  Това е 3-ти обект на търговеца на спорти стоки в столицата и 9-ти в България
  преди 34 минути
  СЗО: Европа е изправена пред „пандемичен парадокс“
  Тъй като пандемията продължава повече от година, регионът трябва да се справи и с „паралелна пандемия“ на влошеното психическо здраве
  преди 2 часа
  СЗО: Английският вариант на Covid-19 е наличен в най-малко 70 страни
  Южноафриканският вариант е установен в 31 държави, а бразилският в 8
  преди 2 часа
  ЕК емитира социални облигации за 14 млрд. евро в подкрепа на работните места
  Набраните средства се прехвърлят на държавите членки бенефициери под формата на заеми за финансиране на режимите на работа при непълно работно време
  преди 4 часа
  Toyota измести Volkswagen по продажби
  Японският автомобилопроизводител е продал най-много коли в света през 2020 г.