понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  362 прочитания

  Goldman Sachs възобнови отдела си за търговия с биткойни

  Активната търговия ще започне следващата седмица
  02 март 2021, 11:47 a+ a- a

  Goldman Sachs Group Inc рестартира дейността на бюрото си за търговия с криптовалути и ще започне да търгува с биткойн фючърси и неизпратими форуърди (NDF) за клиенти от следващата седмица, съобщи източник, запознат с въпроса пред „Ройтерс“. Екипът ще е част от отдела за глобални пазари на американската банка.

  Бюрото е част от дейностите на Goldman в рамките на бързо развиващия се сектор на цифровите активи, което включва и проекти, включващи блокчейн технология и дигитални валути на централни банки.

  Като част от тази работа банката проучва и потенциала за фонда за търгуване на биткойн и е издала искане за информация, за да проучи попечителството на цифрови активи, е заявил източникът.

  Рестартирането на бюрото за търговия идва на фона на нарастващия интерес от страна на институциите към биткойн, чиято стойност се увеличи с над 470% през последната година. Най-голямата криптовалута се разглежда от инвеститорите и някои компании като хеджиране срещу инфлацията, тъй като правителствата и централните банки отпускат все повече стимули.

  Въпреки че цената му се е повишила значително през последната година, биткойнът остава силно нестабилен. Виртуалната валута достигна 58 000 долара на 21 февруари, след което се понижи с 25%, но възстанови някои загубени позиции.

  Goldman за първи път създаде бюро за криптовалути през 2018 г., точно когато цената на биткойните падаше от рекордно високи стойности, заглушавайки инвеститорския интерес към цифровите валути.

  Оттогава пазарната инфраструктура за биткойн и други големи криптовалути значително е узряла, като много утвърдени финансови институции предлагат продукти и услуги, включително CME Group Inc, Intercontinental Exchange Inc и Fidelity.

  Развитието спомогна за привличането на повече основни компании в сектора, вариращи от тези, предлагащи крипто услуги на дребно или институционални инвеститори, до компании, избрали да държат биткойн в баланса си

  Миналия месец производителят на електрически автомобили Tesla Inc заяви, че е купил биткойни на стойност 1,5 милиарда долара, докато Bank of New York Mellon Corp заяви, че е създал ново звено, което да помогне на клиентите да държат и прехвърлят цифрови активи.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 минути
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 32 минути
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 38 минути
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година
  преди 52 минути
  241 са новите случаи на коронавирус у нас
  Положителни са малко над 4% от изследваните
  07 май 2021, 16:18
  Великобритания съветва хората под 40 години да не се ваксинират с AstraZeneca
  По-рано това се отнасяше само за хората под 30 години
  07 май 2021, 15:15
  Ваксините стават задължителни за служителите в Саудитска Арабия
  Целта е ограничаване на разпространението на вируса