понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2068 прочитания

  DHL открива 150 работни места в новата логистична база в София

  Инвестицията е за милиони левове, терминалът трябва да е готов до края на годината – Калоян Стефанов, управител на DHL Logistics България, пред Economy.bg
  26 март 2021, 16:23 a+ a- a

  Преди дни DHL обяви, че започва да строи нова логистична база в близост до летище София. От компанията отказаха да назоват пред Economy.bg точния размер на инвестицията в новия терминал, но отбелязаха, че е за милиони левове. С новата база ще бъдат открити 150 допълнителни работни места. В момента в DHL Logistics България работят над 110 специалисти.

  За плановете на компанията у нас Economy.bg разговаря с Калоян Стефанов, управител на DHL Logistics.

  Г-н Стефанов, преди дни направихте първа копка на нова логистична база в София. От какво е продиктувано решението за изграждането й?
  Като неделима част от стратегията ни за по-нататъшно повишаване на качеството на нашата регионална и европейска мрежа, нашата компания взе решение да инвестира в нов и модерен логистичен терминал, разположен в една от най-добрите локации в София за развитие на логистичен бизнес.
  Близостта до аерогара "София", директният достъп до главните артерии, свързващи София със страната, близостта и удобствата, позволяващи лесното и бързо придвижване на персонала, както и изградената вече инфраструктура са част от предимствата, допълнили нашето решение. Успоредно с това проектирахме в следващите години по-нататъшното ни развитие, неразривно свързано с нарасналите очаквания на бизнеса за високо качество на разумна цена, бързина на доставките и изключително обслужване.
  От друга страна, обърнахме сериозно внимание на въздействието, което бихме могли да имаме върху околната среда при развитието на бизнеса ни. Сградите са проектирани при условията на минимална консумация на енергийни източници, като част от нашата стратегия да редуцираме въглеродните емисии до възможния минимум. Следвайки това, нашето решение бе да инвестираме допълнително в изграждането на газова мрежа, която да захрани новия терминал и да заменим предишните консуматори на ток с природен газ.

  Какъв е размерът на инвестицията в базата?
  Няма да разкриваме подробно цифрите. Това обаче е инвестиция за милиони левове.

  Кога очаквате да заработи?
  По проект терминалът трябва да влезе в експлоатация в края на 2021.

  Колко нови работни места ще откриете с новата база?
  Планирани са 150 работни места в новия терминал, което ще се случи поетапно с разрастването на бизнеса ни тук. Подчертавам, че цитираните работни места са само за новия терминал, който изграждаме.

  Колко служители имате в момента?
  Към момента в DHL Logistics България работят над 110 специалисти, но според направленията, в които работят, те са разпределени в различни локации – допълнително оперираме през още 2 терминала в страната, обслужващи Северна и Южна България плюс офиси в Стара Загора, Бургас и Варна. Част от нашата компания тук е и новото ни звено DHL Enterprise Software Solution, изцяло фокусирано върху развитието и въвеждането на нашата система за управление на транспорта (TMS) на глобално ниво.

  Кои страни или региони ще обслужвате от новата база?
  През този терминал дивизията „Фрейт“ ще продължи да управлява сухопътните товаропотоци за/от цяла Европа, а дивизията „Глобъл Форуърдинг“, чийто фокус е върху въздушния и морския транспорт, ще се възползва от удобството на аерогара "София".

  Планирате ли да откриете бази и в други региони на България?
  Както споменах, ние вече сме се установили в най-важните индустриални зони на България. Но с гордост мога да кажа, че сме една от първите спедиторски компании, които още през 2007 отвориха офиси и складове в страната. Главната цел, която преследваме, е да сме възможно най-близо до местния клиент и да заговорим „на неговия език“. Усещането е различно, когато разговаряш директно с човека до теб. В продължение ще кажа, че за нас откриването на нов офис или терминал е въпрос на очакване от бизнеса. Ще бъдем там, където е необходимо, и във времето, когато е необходимо.

  Как пандемията се отрази на вашия бизнес? Възможност или предизвикателство беше тя за вас?
  Като цяло с настъпването на тази криза всеки един си научи урока. Въпреки първоначалния шок от неизвестното, рефлектирало с намалели поръчки и производства, икономиката се събуди и започна бързо възстановяване. Благодарение на бързите и адекватни мерки, доброто планиране и възможностите на нашата мрежа завършихме 2020 с по-добри резултати спрямо година по-рано.

  Какво е мястото на DHL Logistics България в глобалната стратегия на компанията?
  Стратегията на групата Deutsche Post DHL - „Стратегия 2025 - Предоставяне на върховни постижения в дигиталния свят“, се фокусира върху укрепването на това, което правим най-добре - нашите основни бизнеси. Тя предоставя рамка за ускоряване на възможностите - особено на дигиталните - за непрекъснато подобряване на нашите клиентски услуги и работни процеси.
  Нашата цел, визия и ценности са триадата на последователната стратегия на нашата група. Те ни ръководят от години, позволявайки ни да се учим от миналото, да се ангажираме с настоящето и да планираме бъдещето. Като част от групата Deutsche Post DHL, DHL Logistics България заема своето важно място в стратегията за развитие на групата в нашия регион. Принципите и целите на стратегията са в сила за всички клонове, които оперират под един и същ покрив, ето защо компанията реши да инвестира в нов терминал тук, в София.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на DHL Logistic в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 34 минути
  преди 45 минути
  Работното място през 2021: Вижте кои са основните тенденции
  Проучване на VMware показва, че благодарение на дистанционния модел на работа 82% от бизнес лидерите са привлекли таланти, живеещи извън големи икономически центрове
  преди 2 часа
  преди 2 часа
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 2 часа
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 2 часа
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година