петък, 14 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  773 прочитания

  МенторМейт стартира безплатна онлайн QA академия

  Обучението е подходящо за хора с технически опит - техническа специалност в университет, завършена математическа гимназия, курс за програмиране или QA
  06 април 2021, 14:45 a+ a- a

  Американската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт обяви, че през май ще организира безплатна онлайн QA академия за млади таланти от цялата страна, които искат да стартират кариерата си в сферата на софтуерното тестване.

  Обучението ще се състои от разнообразие от лекции, задачи и практически упражнения и ще подготви одобрените кандидати за стартиране на кариерата им в тази бързоразвиваща се сфера. Участниците ще учат както техники за ръчно тестване, така и автоматизирани такива. Техни лектори ще бъдат топ експерти от МенторМейт с над 40 години комбиниран професионален опит. Обучението ще продължи 12 седмици, като лекциите ще се провеждат два пъти седмично и ще се записват. Най-добре представилите се по време на академията ще получат предложение за работа в МенторМейт в края на обучението.

  „Академията дава страхотен старт на хората в кариерното им развитие като QA-и — подготвили сме теми и задачи, свързани много пряко с практическия опит. Подходяща е за всеки, който харесва логическите предизвикателства и държи на детайлите,” споделя Жени Кючукова, Director of Quality and Process в МенторМейт.

  QA aкадемията е подходяща за хора с технически опит - техническа специалност в университет; завършена математическа гимназия; курс за програмиране или QA. Могат да кандидатстват хора с основни познания по някой от езиците за програмиране. Важно изискване е и отличното владеене на английски език. От кандидатите се очаква да имат също така добри комуникативни и аналитични умения, както и способност за работа в екип и решаване на проблеми.

  До момента в МенторМейт са провели две успешни издания на безплатната QA академия — през 2019 година (в Русе, с 19 участници) и 2020 година (с фокус върху градовете Пловдив, Варна и Велико Търново, с 31 участници). Най-добрите 15 участници от предишните две издания вече работят в компанията и се развиват в QA сферата. “Определено препоръчвам QA академията като най-добрия начин да влезеш в света на софтуерното тестване. По време на програмата се учиш и упражняваш в различни типове тестване по реални проекти, използвайки релевантни инструменти и софтуери. Това не е просто курс, на който получаваш теоретични знания, но е и начин да видиш как се случват нещата на практика в голяма компания като МенторМейт,” споделя Анна-Кристина Радева, Junior QA Specialist в МенторМейт и успешно завършил академията участник.

  За да намерят и помогнат на най-добрите млади таланти да стартират своята кариера в QA, от МенторМейт са създали добре структуриран и силно конкурентен процес по подбор. Според статистиките 5% от всички кандидати преминават успешно процеса по кандидатстване и започват обучението си в програмата. 

  Желаещите да се включат в академията могат да кандидатстват до 16 април. Те следва да попълнят форма за кандидатстване, където да прикачат свое CV на английски език. Веднага след това ще получат и задача да запишат видео, в което се представят и обосновават мотивацията си. Те трябва да изпратят видеото в рамките на три дни от кандидатстването. Най-добрите сред тях ще бъдат поканени на онлайн тест, а следващата стъпка за преминалите успешно теста ще  бъде онлайн интервю. Финалната група участници ще бъде обявена през май. Всички желаещи могат да получат повече информация за програмата/лекторите и да кандидатстват на сайта на QA академията.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на МенторМейт в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 6 часа
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 6 часа
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 7 часа
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 9 часа
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 10 часа
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година