понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1474 прочитания

  Top Skills Recruitment открива офис в Пловдив

  Българската HR агенция продължава разрастването си в страната
  07 април 2021, 11:16 a+ a- a

  Валентина Кекева, мениджър „Бизнес развитие“ в Top Skills Recruitment

  Българската компания Top Skills Recruitment, специализирана в предоставянето на услуги в областта на човешките ресурси, обяви, че разширява пазарното си присъствие в страната. Компанията има офиси в София и Благоевград, а в средата на 2021 предстои да открие офис в Пловдив.

  Мотивите за стъпване в града са свързани с динамичното развитието на региона като индустриален, културен и икономически център на България.

  „Наскоро бяха оповестени данни от НСИ, че за 2019 Пловдив има по-висок положителен механичен прираст от 3,1% в сравнение със София - 2,4%, и останалите големи градове, което показва привличането на все повече лица, желаещи да работят и живеят в този град. Това е най-високата стойност на града от две десетилетия насам“, казва Валентина Кекева, мениджър „Бизнес развитие“ в Top Skills Recruitment. 

  Наличието на университети, професионални гимназии и колежи в Пловдив е голям фактор за подготвянето на кадри. Налице е непрекъснато развитие в посока свързване на бизнеса с образованието. 

  „Пловдив се превърна във втория притегателен център в България за IT и аутсорсинг индустрията и продължава да се развива в това направление, като не забравяме факта за индустриалното развитие по периферията на Пловдив - изключителна концентрация на международни и български производствени предприятия“, казва още Кекева. 

  От Top Skills Recruitment обявиха още, че въпреки създадената ситуация, са успели да увеличат своите клиенти и отчитат ръст на продажбите двойно спрямо изминалата година.

  „България е изправена пред дългосрочна липса на работна ръка като една от причините е застаряващото население и емиграцията. Все повече международни и български компании се обръщат към нас за помощ в намиране на квалифицирани кадри за техния бизнес. За тях е трудно, дори бих казала непосилно, изискващо много време и усилия, за да се справят. А ние от Top Skills Recruitment като професионалисти използваме стратегии за намиране на правилните кандидати, соъбразени с изискванията на конкретния клиент. Уверени сме, че кризата ни учи на много неща, предизвиква ни да бъдем още по-уверени в себе си, упорити, целеустремени и да намираме решение на всяко едно ново предизвикателство. Това ни прави по-силни.“

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 минути
  преди 35 минути
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 53 минути
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 59 минути
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година
  преди 1 час
  241 са новите случаи на коронавирус у нас
  Положителни са малко над 4% от изследваните
  07 май 2021, 16:18
  Великобритания съветва хората под 40 години да не се ваксинират с AstraZeneca
  По-рано това се отнасяше само за хората под 30 години