понеделник, 10 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  725 прочитания

  Нетера учреди Консултативен съвет

  Той ще предоставя експертиза, насоки и информация на собственика и оперативните ръководители на компанията
  08 април 2021, 09:56 a+ a- a

  Нетера учреди външен независим Консултативен съвет за своята група от фирми. Неговата роля ще е да предоставя експертиза, насоки и информация на собственика и оперативните ръководители на компанията в области като маркетинг, продажби, финансиране, разширяване и много други.

  Консултативният съвет на Нетера привлече професионалисти от световна класа с разнообразен опит, мотивирани от възможността да бъдат част от екипа на компанията в този вълнуващ момент от нейното развитие.

  „Имаме много амбициозни планове за развитието на Нетера в близко бъдеще и съм убеден, че с помощта на консултативния съвет ще успеем да постигнем целите си. Ние се стремим не само да се развиваме, но и да го правим устойчиво и да станем много по-глобални и международно значими. След първото ни заседание на борда аз съм много обнадежден от перспективата да работя с такива професионалисти”, каза Невен Дилков, основател и управител на Нетера.

  „Радвам се, че успяхме да сформираме този Консултативен съвет и съм лично развълнувана, че мога да допринеса за развитието на българско дружество, което има амбиции отвъд конвенционалните, потенциал да създава иновации и да променя индустрията. Очаквам с нетърпение да работя съвместно с Астрид, София и Густаво, за да допринесем за корпоративно развитие“, каза Милена Иванова, председател на Консултативния съвет.

  Невен Дилков, Джордж Шлосарек и Мая Калчева са постоянни членове на Консултативния съвет, като се очаква към него да се присъединят и други ръководители от компанията.

  За членовете на Консултативния съвет
  Милена Иванова
  , председател на Консултативния съвет, сертифициран неизпълнителен директор (IDP-C), независим съветник, обучител и ментор, базирана в София, България. От 2015 до 2020 г. Милена е неизпълнителен директор на Vostok Emerging Finance – публично листван рисков фонд (MCAP $ 350 млн.), който инвестира в нови финтех компании на развиващите се пазари. Тя е независим съветник, обучител и ментор от 2013 г. и е основател на oshadhi.bg. Опитен професионалист с практика във финансови институции, Милена е специализирала в корпоративните финанси, капиталовите проучвания, управлението на активи и рисковите инвестиции. Преди да завърши магистратурата си в INSEAD, Франция през 2003 г., тя е работила 5,5 години в сферата на търсенето и подбора на персонал. Този опит ѝ е дал солидна основа за човешкия аспект от управлението на екипи и бизнеси. Милена има 20-годишен професионален опит на развиващи се пазари – освен в Лондон и Виена, тя е заемала различни позиции в Полша, Казахстан и Русия.

  Астрид Раухфус, управляващ директор и партньор в The Boston Consulting Group (BCG), базирана в Мюнхен, Германия. Астрид има над 20 години опит в стратегическото консултиране с фокус върху дигитализацията, излизането на пазара и трансформацията на технологични и телекомуникационни компании. Тя е доказала способността си да управлява успешно големи програми, както и линейни организационни структури, и е натрупала лидерски опит в международно сътрудничество с топ таланти и в досег с най-съвременни процеси, системи и инструменти.

  Густаво Бърние, управляващ директор, член на изпълнителния съвет на Designit - глобална иновационна компания, придобита от WiproDigital, базиран в Лондон, Великобритания. Густаво е посветил по-голямата част от кариерата си да помага на екипи да променят компании и индустрии чрез дигитализация. В своя 25-годишен опит той е живял и работил в Ню Йорк, Буенос Айрес, Лондон, Сао Пауло и Мадрид. Бил е един от първите служители и главен мениджър на Despegar.com - най-голямата онлайн туристическа агенция в Латинска Америка, чието първично предлагане на акции на Nasdaq е през 2017 г . Той е главен изпълнителен директор и главен маркетинг директор по време на възхода на HotelUrbano.com – онлайн туроператор с годишен оборот от $100 млн., и е бил ръководител на дигиталния маркетинг в eBay Испания. Густаво е допринесъл за промяната и на други големи компании в качеството си на глобален дигитален директор на WPP и като партньор в AlmapBBDO. По негово време - през 2011 г., AlmapBBDO е отличена за най-креативната агенция в света, а през 2012 и 2013 г. е на 3-то място. За да допринесе за положително социално и икономическо въздействие, извън ежедневната си работа Густаво е ангажиран с рисков капитал и технологични стартъпи. Той работи про-боно за EAI - инвестиционна организация, която подпомага с капитал обещаващи и амбициозни млади предприемачи в Руанда. Густаво е в борда на Woom Fertility - технологична компания, фокусирана върху здравето на жените.

  Софѝя Маримба, финансов бизнес партньор на Western Europe Finance - нов бизнес на Microsoft, базирана в Лисабон, Португалия. Софѝя е работила през последните 10 години в областта на търговските финанси - първоначално във Vodafone, а сега в Microsoft. Нейният над 20-годишен професионален опит, включително 7 години в управленското консултиране, е съсредоточен върху технологичната индустрия и в областта на търговията и финансите.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 38 минути
  преди 1 час
  Русе и ТИЗ създават нов индустриален парк край Дунав
  Новата индустриална зона ще бъде наречена на река Дунав и ще разполага с административен център
  преди 1 час
  От 1 юни България се включва към "зелния сертификат" на ЕС
  На 14 май предстои приемателно тестване
  преди 2 часа
  Проучване: Българите на възраст между 40 и 50 г. са по-склонни да се обучават за нова професия
  Почти 80 000 българи са преминали през курсове за квалификация и преквалификация през миналата година
  преди 2 часа
  241 са новите случаи на коронавирус у нас
  Положителни са малко над 4% от изследваните
  07 май 2021, 16:18
  Великобритания съветва хората под 40 години да не се ваксинират с AstraZeneca
  По-рано това се отнасяше само за хората под 30 години