петък, 14 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  995 прочитания

  Progress стартира глобален хакатон с награден фонд от 40 000 долара

  Виртуалното състезание предизвиква разработчиците да създадат приложения, които ще направят света по-добро място
  08 април 2021, 11:38 a+ a- a

  Progress обяви днес старта на виртуален 6-седмичен хакатон под наслов „The Worthy Web“. Събитието цели да предизвика разработчиците от цял свят да създадат уеб приложения, помагащи на хората да живеят по-добре, да се свързват помежду си и да се справят с трудностите в пандемията и извън нея.

  Хакатонът започва днес и ще приключи на 24 май. Наградният фонд е в размер на 40 000  долара, разпределени в различни категории.

  „The Worthy Web“ цели да вдъхнови разработчиците да използват уменията си и силата на технологиите за създаването на приложения, които ще направят света по-добро място“, каза Сара Фаац, директор „Връзки с разработчици“ в Progress. „Без значение дали това са приложения, които помагат на хората да се справят с пандемията, свързват ресторанти с хранителни банки, улесняват достъпа до услуги за хора с различни възможности или всичко останало с мисъл за добро – хакатонът е част от мисията ни да дадем възможност на разработчиците да внесат положителна промяна в обществото или света.“

  Желаещите да се включат в хакатона могат да го направят по всяко време в рамките на следващите шест седмици. Изискванията за участие включват приложенията им да допринасят за доброто на обществото и да са създадени с продуктите за разработчици на Progress.

  Победителите ще бъдат избрани на база на позитивното влияние на приложенията върху света или обществото, качеството на идеята, цялостната разработка, както и начина на използване на продуктите на Progress.

  Категориите са общо девет, сред които „Най-добро приложение на Telerik UI for Blazor“, „Най-добро приложение на Telerik UI for Angular“ и „Най-добро приложение на KendoReact“. Победителите ще бъдат обявени на 9 юни.

  Заедно с хакатона Progress стартира и седмичен уебкаст „Weekly Worthy Web“, който ще включва практични съвети за създаване на „Worthy Web“ приложения и дискусии на теми като достъпност, преодоляване на несъзнателни предубеждения и етичен дизайн в разработката на приложения. Уебкастът, който ще се излъчва в популярната платформа за видео стрийминг Twitch, цели да внесе дух на отборна работа, споделяне на знания и креативност сред участниците в хакатона.

  За повече информация за The Worthy Web и включване в хакатона, посетете https://progress-worthyweb.devpost.com.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 7 часа
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 8 часа
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 9 часа
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 11 часа
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 12 часа
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година