петък, 14 май 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  507 прочитания

  Endava организира онлайн форум за бъдещето на софтуерното инженерство

  TechFlow Europe 2021 ще събере водещи ИТ експерти на 15 и 16 април, участието е безплатно
  08 април 2021, 13:03 a+ a- a

  Технологичната компания Endava обяви, че организира нов формат събитие за широката публика - Tech Flow Europe. Инициативата е насочена към софтуерни инженери и цели да събере над 2000 участници в първото си масивно издание.

  Двудневното онлайн събитие ще се състои на 15 и 16 април 2021 и ще представи някои от най-именитите ИТ експерти, които ще споделят вижданията и очакванията си за бъдещето на софтуерното инженерство. Участието в конференцията е безплатно, но изисква регистрация за самото събитие през специално създадената за него платформа.

  Tech Flow е формат, който компанията има от 2016 насам в различни локации. Събитието добива популярност като сцена на множество дискусии по различни ключови технологични теми и тенденции за бъдещето, с общ брой от над 5000 участници.

  „Силно сме развълнувани от предстоящото технологично събитие, което този път ще обедини всички наши локации в Европа. Продължаваме да промотиране най-новите технологични тенденции и целим да продължим развиването на технологичните компетенции на софтуерните инженери в региона,“ заяви Оуен Уудс, CTO в Endava.

  Изданието през 2021 със заглавие Software Engineering for a Digital Age има за цел да предложи по-задълбочен прочит и дискусии на теми вариращи от софтуерната архитектура, автоматизацията, cloud технологиите и децентрализираната инфраструктура, до JAVA, AI & Machine Learning, както и общуването между хората и технологиите в контекста на засилващата се дигитализация.

  Програмата на събитието включва дискусионен панел в първия ден и общо 14 технически презентации. Вторият ден на конференцията ще фокусира изцяло върху основни презентации, разделени в две тематични насоки със заглавия Shaping the present и At the gates of tomorrow.

  Някои от именитите ИТ международни експерти, кото ще са част от конференцията с презентации са Адам Биен (Developer (Architect) & Java Rock Star), Пол Стак (Staff Software Engineer @ Pulumi), Марк Хеклър (Spring Developer & Advocate at VMware), Ана Мария Михалчану (Java Champion, Application Architect @IBM) и Мануел Паис (DevOps Consultant & Team Topologies author).  

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Над 81 000 дози ваксини пристигнаха у нас
  В понеделник пристигат над 270 хил. дози от производителя Pfizer/BioNTech
  преди 6 часа
  В „Пирогов“ намаляват цената на PCR теста
  Ваксинационните зони в болницата ще работят без почивен ден, а в „Александровска“ и в събота
  преди 6 часа
  Отпада карантината при пътуване до щата Ню Йорк
  Остават в сила въведените на федерално ниво изисквания за пътуване до САЩ
  преди 7 часа
  Италия глоби Google
  €102 млн. за злоупотреба с господстващо положение
  преди 9 часа
  Ректорите искат отваряне на университетите
  В момента присъствено се провеждат само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти
  преди 10 часа
  НСИ: Средната заплата за първото 3-месечие у нас е 1454 лв.
  Тя бележи близо 2% ръст спрямо края на миналата година