четвъртък, 29 юли 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  908 прочитания

  Наясно ли сте със своята цел в живота?

  Яснотата, която имаме по отношение на нашата уникална житейска цел, е това, което определя дали ще водим щастлив и пълноценен живот
  13 май 2021, 11:11 a+ a- a

  Яснотата, която имаме по отношение на нашата уникална житейска цел, е това, което определя дали ще водим щастлив и пълноценен живот, пълен с изобилие и възможности, или ще се свиваме в кошарата на собствената си нерешителност и изтъркани оправдания. Това пише известният мотивационен лектор Джен Синсеро в книгата си „Ти си върхът“ (ИК „Хермес“).

  Дарбата, естествено, трябва да бъде споделяна със света, продължава Синсеро. Ето защо се чувстваме неудовлетворени, когато не разбираме каква е, но нямаме смелостта да я развием – ето я нашата перфектна дарба, напира да се изяви пред света, но не, ние си я пазим на топло, да отлежава и да хваща прах! Каква загуба! Каква агония!

  И в същото време няма такава радост като тази да подариш на някого перфектния подарък. Всички знаем какво е чувството – пристъпваме от крак на крак, кършим ръце и едва не подмокряме гащите от вълнение, докато ги молим да го отворят: Хайде отвори го! О, боже... хайде, побързай! 

  Чувството да даваш е толкова силно и вълнуващо, че понякога радостта на даващия е по-голяма, отколкото радостта на получаващия. По тази причина, когато откриете призванието си и организирате живота си така, че да можете безпрепятствено да споделяте дарбите си със света, вие се чувствате като истинска рок звезда. 

  Когато споделяме това, за което сме родени, ние сме в хармония с най-висшия си, най-могъщ аз. 

  Болшинството хора обаче пропиляват живота си, предлагайки една сравнително прилична, бледа версия на своята дарба... Намират си например работа, която им е омразна или скучна, но в общи линии е поносима. Позволява им да живеят що-годе добре, стига да не се разпростират твърде нашироко. Радват се на известни забавления, но не на толкова много, колкото биха искали, защото нямат достатъчно пари. Или време. Или защото вярват, че не ги заслужават.  Радват се от време на време на малките си победи, изпълняват плана за продажбите и печелят шестдневен круиз до Бахамите, спестяват достатъчно, за да отседнат при леля си, за да гледат Олимпийските игри, или накрая се наканват да седнат да напишат онази песен, която искат да запишат или да изпеят на сцена, но така и не си правят труда да го направят и да заживеят истински. На практика те до края на живота си остават в прегръдката на Голямата дрямка. 

  Всеки човек е роден със свои уникални и ценни дарби, които да сподели със света. Щом открием нашите дарби и решим да ги приложим на практика в живота, тогава и само тогава започва истинския купон. Всеки може да живее осъзнато. Така че ако се борите с обстоятелствата или се задоволявате с по-малко, или изцяло се чудите какво да правите с живота си, знайте, че отговорът вече е тук. Той съществува, при това като живот, който нямате търпение да сътворите. Просто първо трябва да добиете малко яснота по въпроса. 

  Помнете, че няма правилен начин да откриете призванието си. Всеки човек върви по свой уникален път, но всички се опитваме да стигнем до едно и също място – там, където се чувстваме щастливи, най-живи и най-истински.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 август 2021 г.
  Новите случаи в глобален мащаб се увеличават с 12% за седмица, по данни на СЗО
  преди 14 часа
  ЕК подписва договор за закупуване на лекарство срещу Covid-19
  Sotrovimab може да се използва за лечение на пациенти с леки симптоми на коронавирус, които не се нуждаят от допълнителен кислород, но които са с висок риск от тежко боледуване
  преди 14 часа
  Goldman Sachs създава фонд за финансиране на децентрализиране на финансите и блокчейн
  Данни на банката показват, че 60% от супер богатите фамилии притежават или инвестират в крипто
  преди 15 часа
  преди 15 часа
  Wizz Air очаква почти пълно възстановяване на пътникопотока през юли и август
  Търсенето се увеличава заради летните почивки, облекчаване на мерките във Великобритания би помогнало допълнително