неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  10502 прочитания

  Какво е да работиш в Endava?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Еджевит Гюреев, софтуерен разработчик в Endava София
  17 май 2021, 10:02 a+ a- a

  Еджевит Гюреев, софтуерен разработчик в Endava София

  Endava е основана през 2000 г. в Лондон, Великобритания. Компанията стъпва на българския пазар в края на 2016 година след сливането с компанията за разработка на софтуер – ISDC, като това е поредна стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София работи по проекти за световни лидери в областта на новите технологии, телекомуникациите, застрахователното и банковото дело. 

   Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Еджевит Гюреев, софтуерен разработчик в Endava София.

  Име: Endava
  Сфера на дейност: Software Development
  В България е от: 2016 г.
  Брой служители глобално: над 7500
  Брой служители в България: над 250
  Офиси в България: София
  Основни продукти/марки: Еndava e водещ доставчик на технологични услуги от ново поколение, които помагат на клиентите да реализират дигитална еволюция за бизнеса си.
  Клиенти/Пазари: Вече 20 години обслужва водещи световни марки от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, както и търговията.

  С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
  Endava предлага услуги в сфери като стратегическо консултиране, дизайн и дизайн на потребителски интерфейс, Insight through Data, Mobile и Internet of Things, ИТ архитектура, автоматизация, софтуерно инженерство, тестова автоматизация, DevOps, облачни изчисления, advanced Application Management и Smart Desk.

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Компанията е на пазара вече 21 години и обслужва световни лидери от финансовия, застрахователния, телеком и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма. Клиентите на компанията и пазарите се простират от Северна Америка и Европа до Латинска Америка и Азия.

  Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
  Endava се простира в близост до клиентски локации в Австралия, Австрия, Дания, Германия, Ирландия, Холандия, Обединеното кралство, САЩ и има развойни центрове за доставка в Европейския съюз: Румъния, България и Словения; страни от Централна Европа: Северна Македония, Молдова, Сърбия и Босна и Херцеговина; Латинска Америка: Аржентина, Колумбия, Уругвай и Венецуела. Към момента в България компанията има два офиса, разположени в София.

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  В Endava има богат набор от проекти, специалисти и технологии. В момента в софийския офис работят няколкостотин специалисти по множество различни и вълнуващи проекти.

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Endava е в стадий на ускорено глобално развитие, което има за цел в близките години да доведе и до сериозно разрастване на локално ниво. Точно заради това има доста отворени позиции за офиса ни в София, за хора както с по-малко, така и с повече опит, познания и умения. В момента търсим специалисти с разностранни компетенции като .NET, Java, Angular, React, Pythonи UX, Test Architecture, Automation QA, Data Architecture, DevOps, Scrum Master, Project Management, Business Analysis, Recruitment и други.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Да имаме много колеги, които са започнали от стажантски програми в Endava. Аз също минах през тази програма, която даде старт и на ИТ кариерата ми в компанията. Всяка година при нас има по няколко стажантски програми, които са доста успешни и привличат млади специалисти. Отскоро започна и нова обучителна инициатива в няколко различни дисциплини. Това са програмите School of Java, School of .NET, School of Automation и School of DevOps. Те имат за цел да привлекат кандидати, които имат теоретични познания, но нямат практика в реална работна среда. Продължителността им е между два и три месеца, в които кандидатите надграждат уменията си и в края на програмата имат възможност да започнат работа в Endava. 

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  Основните технологии, които Endava използва са Java, .NET, React, Angular, Sitecore,  Node.js, Mobile – Android & IOS, Cloud – AWS, Azure, Google Cloud.

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Всеки нов служител встъпва в компанията посредством специална онбординг програма, която има за цел да го въведе максимално добре.  Уникална част от нововъведенията е така нареченият TEAM (The Endava Adaptive Model) модел, която компанията следва в ежедневната работа. 

  В днешните  времена и дистанционен начин на работа има и много иновативни инициативи за хората като една от последните е така нареченото виртуално кафе с лидерския екип. Тя има за цел да събере онлайн различни колеги, от различни проекти и екипи, които да се запознаят, както и да се срещнат с мениджърския екип, тъй като това няма как да се случи в офиса засега.  

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  Всеки човек в компанията си има Career Coach, към когото може да се обръща за всякакви въпроси, свързани с кариерното си развитие, целите, плановете и стремежите си. А обученията и практиките за служителите в компанията са толкова много, че може би няма да мога да ги изброя всичките. Регулярни са презентации от колеги на колеги по различни технически теми (Pass it On-и), седмиците, посветени на различните технически дисциплини в Endava (AM Week, PDM Week, DevWeek), множество уоркшопи, презентации на гост-лектори, курсове и сертификационни програми. 

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Наред със стандартните придобивки за ИТ сектора, компанията се гордее със своята вътрешна система за кариерно консултиране, различни инициативи насочени към опазването на околната среда и подобряването на градската среда, а също и нововъведения като собствена програма за благосъстояние с различни допълнителни придобивки.

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  Може би хората не знаят, че Endava е английска софтуерна компания, листната на Нюйоркската стокова борса, която има офиси в Европа, Северна и Южна Америка. Общо служителите на Endava наброяват над 7500 души, като броят им стремглаво расте.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Ендава ЕООД в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 2 дни
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева