неделя, 26 март 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1858 прочитания

  Accenture планира да разкрие 100 работни места за ИТ специалисти в Русе до 2023

  Компанията ще предоставя и финансова подкрепа на студенти в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“
  23 септември 2021, 16:23 a+ a- a

  Базираната в Ирландия технологична компания Accenture търси кандидати за дистанционна работа в Русе в сферата на информационните технологии. Това е станало ясно по време на среща на кмета на Община Русе с мениджъри на ключови позиции в “Аксенчър България”. На срещата са били обсъдени възможностите за сътрудничество в сферата на информационните технологии и подкрепа за IT специалистите от Русе.

  Разкривайки позиции за дистанционна работа в града, сред които: Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и други, компанията си поставя за цел да търси начини за ангажиране на местната общност, като регулярно се включва в инициативи на общината. Стремежите са към постепенно разрастване на списъка с възможности за професионална реализация и подобряване стандарта на живот на специалистите в региона.

  В дългосрочен план представителите на Accenture са споделили желанието си да предоставят и финансова подкрепа на студенти в технологичните специалности на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

  Accenture предлага множество възможности за личностно и професионално израстване в една изключително перспективна индустрия, основана на иновации в сферата на информационните технологии. "Ние ценим таланта на всеки, който иска да се развива в нея, и в същото време знаем колко важна е инвестицията в кадри в по-малките градове. Намерението ни е в следващата година и половина да разкрием над 60 работни места в Русе и региона, като дадем още една причина на хората, които ги заемат, да работят и да се развиват в града”, сподели Петър Торнев, директор на Технологичния център на Accenture в България.

  Желанието на компанията е да достигне до утвърждаването на 100 работни места за периода.

  Ключов стимул за кандидатите ще бъде и заплащането, което не се различава от това на специалистите в София или Пловдив.

  „Изключително щастливи сме от възможността да си сътрудничим с партньор, който притежава толкова богат опит в технологичната сфера. Русе има голям потенциал за развитие и той идва точно от хората. Тук работят много специалисти в сферата на информационните технологии, за което голяма заслуга има Русенският университет, който подготвя и такива кадри”, изтъкна кметът Пенчо Милков.

  Заедно с Accenture ще се работи за популяризиране на възможностите, които компанията предоставя.

  Отварянето на работни позиции в Русе е следващ етап в естественото развитие на компанията, която от старта на дейността си през 2015 до момента вече притежава офиси в София и Пловдив. В тях работят над 230 души.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Accenture Bulgaria EOOD в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Πpи зaмянaтa нa лeвa c eвpo заплатата ми, ако е 1500 лв., ще стане ли автоматично 1500 евро?
  От Българска народна банка обясняват след като се въведе еврото, как ще се превалутират заплатите
  24 март 2023, 16:23
  Представиха сайта за за наблюдение на цените на основни хранителни продукти
  Към момента са включени около 30 основни хранителни продукта
  24 март 2023, 13:11
  НСИ отчете спад на цените на жилищата в София
  Понижението е за последното тримесечие на 2022
  24 март 2023, 12:14
  2200 турски компании са създали над 4500 работни места у нас
  2 големи турски компании са инвестирали в Индустриален логистичен парк Бургас, а турски ИТ компании си сътрудничат с фирми в града
  24 март 2023, 11:05
  За първи път: Европа на едно ниво със САЩ по инвестиции в стартъпи в ранен етап на развитие
  Нова платформа за таланти в „дълбоките технологии“ ще насърчи новаторите да изберат да развиват бизнес в Европа, обяви Мария Габриел в САЩ