петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1192 прочитания

  Австрийски индустриалци с интерес за инвестиции в Плевен

  Имаме намерение да изградим индустриална зона недалеч от Плевен, заяви кметът на града
  28 септември 2021, 15:50 a+ a- a

  Индустриалци от Австрия проявяват интерес към инвестиции в Плевен и региона. Това съобщават от общината след проведена среща между кмета Георг Спартански и търговския съветник в посолството на Австрия у нас Филип Купфер.

  "Австрия е важен инвеститор в България, радвам се, че и в област Плевен има австрийски вложения в успешно производство, осигуряващо стотици работни места. В тази връзка и по повод интерес от наши индустриалци ни интересува визията на Община Плевен за увеличаване дела на австрийски капитали в района", посочи Филип Купфер.

  "Всяка добра идея е добре дошла и ще намери пълната ни подкрепа, каквато получиха международният концерн Leoni, немската фирма Allergo и редица други наши и чуждестранни инвеститори. Време е да започне преодоляването на дисбаланса между Северна и Южна България, за което бихме искали да разчитаме и на стабилна държавна политика. За да стимулираме бъдещи вложения, имаме намерение да изградим индустриална зона недалеч от Плевен, в която да предлагаме терени със съответните комуникации и инфраструктура. Начинанието е сериозно и изисква голям финансов ресурс, за какъвто ще разчитаме на средства от европейските фондове в предстоящия програмен период", каза в отговор Георг Спартански.

  "Готови сме да предоставим информация по повод проявен интерес от австрийски фирми в която и да е област от икономиката и ще се радваме на бъдеща съвместна работа с Търговския отдел на Посолството на Австрия", категоричен беше Кметът на Община Плевен.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 9 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 14 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 15 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 16 часа